Musorujsag
Élő Eredmények

Újpesti döntetlenjével a Fehérvár kezébe tette sorsát a Vasas

Újpesti döntetlenjével a Fehérvár kezébe tette sorsát a Vasas

m4sport.hu
Hiába vezetett, nem tudta megtartani előnyét Újpesten a Vasas, így akár már vasárnap búcsúzhat az élvonaltól, ha a kiesési rangadón a Fehérvár hazai környezetben nyer a Mezőkövesd ellen.

A sereghajtó Vasas FC 1-1-es döntetlent játszott az Újpest FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján. Az angyalföldi együttes abban a tudatban léphetett pályára, ha a Megyeri úton veszít, már ma biztosan kiesik. Ha döntetlent játszik, úgy a Fehérvár vasárnapi bajnokijának eredményétől függ a sorsa, míg győzelem esetén egy fordulóig még biztosan NB I-esnek mondhatja magát.

Eredmény, 30. forduló:
Újpest FC-Vasas FC 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3880 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Andzulasz (42.), illetve Holender (37.)
sárga lap: Urblík (26.), Holender (31.), Novothny (50.), Berecz (93.)

Újpest FC:
Nikolic – Kastrati (Borello, 79.), Andzulasz, Diaby, Antonov – Mack (Boumal, 57.), Onovo – Simon K. (Ambrose, 57.), Varga B. (Mörschel, 71.), Csoboth – Gouré (Pauljevic, 58.)

Vasas FC:
Uram – Szivacski, Otigba (Iyinbor, a szünetben), Baráth B., Silye – Hinora (Cipf, 83.), Berecz, Urblík (Hidi M., 83.), Szilágyi (Ódor, 60.) – Holender (Hidi P., 70.), Novothny

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő, mindkét csapat vezetett tudatos, kidolgozott támadásokat, így a gólhelyzetek sem maradtak el. A meccs harmadát követően fokozták az iramot a felek, előbb Nemanja Antonov veszélyeztetett szabadrúgásból, majd Hinora Kristóf ígéretes fejese következett, a 37. percben pedig megszerezte a vezetést a Vasas, miután Silye Erik beadását és Holender Filip lövését követően a labda Djordje Nikolic kapus lábáról a hálóba vágódott.

A folytatásban Hinora megduplázhatta volna a vendégek előnyét, de nem járt sikerrel, a túloldalon viszont Antonov szögletét Jorgosz Andzulasz fejelte a kapuba, ezzel egyenlített az Újpest. A hazaiak a vezetést is megszerezhették volna, de a válogatott Csoboth Kevin lövését Uram János kivédte.

A második félidő sokkal kevesebb helyzetet hozott, az iramból is visszavettek a csapatok és sok volt a hiba. A hosszabbítás perceiben mindkét együttes megszerezhette volna a győztes gólt, ám egyik oldalon sem jártak sikerrel a játékosok.

Az Újpest veretlenségi sorozata immár kilenc bajnoki meccs óta tart a Vasas ellen. Az angyalföldiek legutóbb 2016. április 2-án tudták legyőzni a lila-fehéreket.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője dühös volt csapatára, különösen az első félidőben nyújtott teljesítményre. „Ideges voltam, mert az első félidőben teljesen mást láttam a csapatomtól ahhoz képest, amit a héten megbeszéltünk. Arról volt szó, hogy fenn kell tartani a motivációt, játszanunk kell a játékunkat, de nem sokat kaptam vissza ebből az első félidőben. Azt éreztem, hogy a játékosaim villogni akarnak, egyéni megoldásokat akarnak, szépen akarnak futballozni, de nincsenek megfelelő lezárások. A látottak alapján örülnöm kell az egy pontnak. Lehet, hogy hibáztam és túl sokáig vártam a cserékkel” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Desits Szilárd, a Vasas trénere szerint a koncentráció hiánya okozta, hogy ezúttal sem tudták megtartani a vezetést. „Az első félidőben a gólon kívül még volt két-három olyan lehetőségünk, amiből szerezhettünk volna még gólokat, de sajnos ahelyett, hogy azokat értékesítettük volna, szereztünk magunknak egy gólt, így 1–1-gyel jöttünk a szünetre, a második félidőben pedig az ellenfél jobb volt nálunk. Ez nem taktikai kérdés, hanem koncentráció. Nyilván tudjuk, hogy szinte semmi esélyünk a bennmaradásra, de sportemberként csináljuk tovább a dolgunkat. Eddig se volt sok, de a játékosok mégis úgy mentek ki a pályára, hogy mindent megtesznek” – fogalmazott.

Az újpesti Simon Krisztián azt mondta, hogy a csapatból sokat kivett a hétfői derbi, ez pedig érezhető is volt a játékukon, a döntetlent pedig összességében igazságosnak tartja.

A Vasas gólját szerző Holender Filip elárulta, az első félidő végén elkezdett fájdalmat érezni a lábában, és ugyan próbálta folytatni, de a második félidőben rosszabb lett a helyzet, ezért kellett lecserélni. „Sajnálom, hogy megint mi szereztünk vezetést, de nem tudtuk megtartani, ahogyan a szezon nagy részében. Nem játszottunk elég bátran, ez az eredményen is látszik” – mondta a szerb–magyar kettős állampolgárságú támadó, aki az interjú végén részvétét nyilvánította a Belgrádban kedden és csütörtökön történt iskolai lövöldözésekben érintett családoknak.

Az OTP Bank Liga, 30. fordulójának eredményei és további programja:

Újpest FC – Vasas FC 1–1
Paksi FC – Debreceni VSC 0–0
Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good 3–0
Budapest Honvéd – Kecskeméti TE 1–0

vasárnap játsszák:
ZTE FC – Puskás Akadémia FC 15.00 (M4 Sport és m4sport.hu)
MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 19.30 (M4 Sport+ és m4sport.hu)

Az OTP Bank Liga állása a 30. forduló szombati játéknapja után (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak