Musorujsag
Élő Eredmények

Háromból három Boér Gáborral: a Puskás elleni győzelmével közel a biztos bennmaradáshoz a ZTE

Háromból három Boér Gáborral: a Puskás elleni győzelmével közel a biztos bennmaradáshoz a ZTE

m4sport.hu/MTI
Időben ébredt a kupagyőzelem utáni álomból a ZTE: Boér Gábor csapata 2–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga 30. fordulójában.

OTP Bank Liga, 30. forduló
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia FC 2–1 (2–1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2248 néző, V: Erdős József

Gólszerző: Ikoba (13.), Klausz (46.), ill. Colley (26.)
Sárga lap: Mocsi (48.), Szendrei (86.), ill. Brandon (37.), Colley (39.), Szolnoki (72.)
Kiállítva: Colley (91.)

ZTE:
Demjén – Lesjak, Mocsi, Szafronov (Kálnoki-Kis, 65.), Gergényi – Meshack (Németh D., 52.), Bedi, Kovács B., Grezda (Szalay, 52.) – Klausz (Szendrei, 52.), Ikoba (Huszti, 76.)

PAFC:
Markek – Szolnoki, Batik, Spandler, Brandon (Kiss T., 81.) – Posztobányi (Bartolec, a szünetben) – Levi, Favorov, Corbu (Zahedi, 78.), Komáromi (Gruber, a szünetben) – Colley

Sok kapura lövést hozó, jó iramú első félidőt láthatott a ZTE Aréna közönsége, amely ráadásul a szünetben a hazai vezetésnek is örülhetett. Az első gólt is a vendéglátók szerezték már a 13. percben (Ikoba első bajnoki gólja volt 2023-ban), de a Puskás Akadémia alig negyedóra elteltével egyenlített. A félidő végét megnyomta a Zalaegerszeg, az egyre gyakoribbá váló próbálkozásaiból pedig épp a szünet előtt újabb gólt szerzett, Klausz bombájának köszönhetően előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után kissé leült a mérkőzés, alacsonyabbá vált az iram és helyzetekből is jóval kevesebbet alakítottak ki a csapatok. A folytatásban nem változott jelentősen a játék képe, a kaput sem a házigazdáknak, sem pedig a vendégeknek nem sikerült eltalálniuk, a színvonal ennek megfelelően nem volt olyan magas, mint az első 45 percben. A ZTE hatékonyan őrizte egygólos előnyét, a Puskás Akadémián pedig a cserék, a támadószellemű futballisták pályára küldése sem segített. A felcsútiak ráadásul a ráadás perceit már emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani, és pont nélkül távoztak Zalaegerszegről.

Boér Gábor, a Zalaegerszeg edzője szerint jól sikerült a frissítés a sűrű hét végén, a kezdőbe újonnan bekerült játékosok hozták az elvárt szintet. „Álomszerű, hogy egy ilyen hosszú hétből így jöttünk ki, ráadásul a Honvéd sikerével mi is győzelmi kényszerbe kerültünk. Megérdemelt a sikerünk, jól reagált a csapat a sorozatterhelésre” – mondta az M4 Sportnak.

Hornyák Zsolt, a felcsútiak trénere szerint a könnyelmű hibákból kapott gólok és a nem elégséges küzdőszellem okozta a vereséget.

Az első gólját szerző Klausz Milán annak különösen örül, hogy ilyen fontos mérkőzésen sikerült betalálni, az pedig szerinte a fizikai felkészültségüknek köszönhető, hogy az erőltetett menetet ilyen jól bírta a csapat.

A felcsúti Szolnoki Roland szerint a rossz kezdés miatt kapott gól után sikerült ugyan felébredni és egyenlíteni, de az első félidő végén annak ellenére nem tudtak levédekezni egy nagy zalaegerszegi bedobást, hogy felkészültek erre. A második játékrészben úgy véli, az első negyed órát leszámítva csapkodó volt a játékuk, az ellenfél pedig föléjük nőtt küzdeni akarásban. „Mindenkinek önkritikát kell gyakorolnia, mert ha így játszunk, akkor mindegy, ki az ellenfél, nem tudunk nyerni” – mondta.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd FC–Kecskeméti TE 1–0
Újpest FC–Vasas FC 1–1
Paksi FC–Debreceni VSC 0–0
Ferencvárosi TC–Kisvárda Master-Good 3–0
MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1

Az OTP Bank Liga állása a 30. forduló után (Fotó: m4sport.hu)
Borítókép: Budapest, 2023. május 3. Boér Gábor, a zalaegerszegi csapat vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a Budafoki MTE - ZTE FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. május 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: másfél perccel sárga lapja után csimpaszkodott ellenfele bokájába a Puskás támadója, megúszta a kiállítást
Lamin Colley eléggé érthetetlen megoldást választott ellenfele feltartóztatására: a földről felnyúlva, bokájánál fogva húzta vissza megiramodni akaró ellenfelét. A tette azért is volt merész, mert másfél perccel korábban kapta meg a maga sárga lapját, s az egész ZTE egy emberként követelte neki a másodikat. Erdős megmentette – de csak átmenetileg, mert ami késik, nem múlik-alapon a meccs hosszabbításában Colley csak megkapta a második sárgáját és így a pirosat.
Magyar futball