Musorujsag
Élő Eredmények

Szavazás: mely két csapat esik ki az NB I-ből?

Szavazás: mely két csapat esik ki az NB I-ből?

m4sport.hu
Elképzelhető, hogy a MOL Fehérvár FC, amely 2018-ban még bajnok volt és előtte az Európa-liga csoportkörében játszott, esetlegesen kiesik az NB I-ből? Vagy a nagy múltú Budapest Honvéd int búcsút az élvonalnak? Esetleg a Mezőkövesd 2016 után ismét az NB II-be kényszerül?

A Vasas FC ugyan matematikailag még nem esett ki, hiszen a MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel, ám az angyalföldi együttes élvonalbeli tagságának lejárata szinte biztosra vehető, hiszen mindhárom hátralevő meccsüket meg kellene nyerniük, ráadásul úgy, hogy az alsóházi riválisok közül egyik csapat sem szerez egy pontot sem.

Viszont a másik kieső hely kérdése még igencsak nyitott. Három csapat, a MOL Fehérvár FC, a Budapest Honvéd és a Mezőkövesd két ponton belül van egymástól, jelenleg a székesfehérvári együttes áll a 11. helyen, de három forduló még hátravan az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjából.

Az OTP Bank Liga állása a 30. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

Szavazás: mely csapatok esnek ki az idény végén az NB II-be?

A Vasas mellett a három kiesőjelölt közül a Mezőkövesd az egyetlen csapat, melynek még két hazai mérkőzése is lesz, igaz, az egyetlen idegenbelit pont a Honvéd ellen vívják majd, amelyen akár egyik vagy másik csapat a bennmaradását is bebiztosíthatja a másik kárára.

Kapcsolódó tartalom

A MOL Fehérvár FC a hétvégén a Puskás Akadémia FC vendégeként lép pályára, amely nem ígérkezik sétagaloppnak, pláne, hogy a Pancho Arénában 2020 óta nem nyert a székesfehérvári együttes. A legnehezebb sorsolása talán a Honvédnak van, amely előbb a dobogóra pályázó Debrecennel, majd a rivális Mezőkövesddel csap össze, hogy aztán a PAFC otthonában fejezze be a 2022/23-as szezont.

A Mezőkövesd Zsóry FC hátralevő mérkőzései:

  • 31. forduló: Paks (otthon)
  • 32. forduló: Budapest Honvéd (idegenben)
  • 33. forduló: Ferencvárosi TC (otthon)

A Budapest Honvéd hátralevő mérkőzései:

  • 31. forduló: Debreceni VSC (idegenben)
  • 32. forduló: Mezőkövesd (otthon)
  • 33. forduló: Puskás Akadémia FC (idegenben)

A MOL Fehérvár FC hátralevő mérkőzései:

  • 31. forduló: Puskás Akadémia FC (idegenben)
  • 32. forduló: Zalaegerszegi TE FC (otthon)
  • 33. forduló: Vasas FC (idegenben)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cser-Palkovics András: Valószínűleg minden idők legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani
<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/05/07/kodro-kihagyott-buntetoje-kiesohelyen-tartotta-a-fehervart-es-egyelore-nb-i-ben-a-vasast" target="_blank" rel="noopener">A MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel</a> a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A kiesési rangadón a székesfehérvári gárda közel volt a győzelem megszerzéséhez, <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2023/05/07/video-a-91-percben-nyerhette-volna-meg-a-meccset-de-az-egbe-lotte-a-buntetot-a-fehervar-csatara" target="_blank" rel="noopener">de a 91. percben Kodro az égbe lőtte a büntetőt</a>, amivel nyerhetett volna Bartosz Grzelak együttese. A 2018-ban még bajnoki címet nyert csapat így jelenleg az NB I-ből kiesést jelentő 11. helyén áll, a klub szurkolói elkeseredettek, a város polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András a MOL Fehérvár FC hivatalos Facebook-oldalán nem akármilyen kritikát megfogalmazva adott hangot csalódottságának.
Magyar futball
A Budapest Honvéd a Kecskemét legyőzésével menekül a kiesőzónából – ezzel vált biztossá a Fradi bajnoki címe
A Budapest Honvéd hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kecskemétet a labdarúgó NB I 30. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén, rendkívül fontos három pontot szerezve a kiesés elleni küzdelemben. A lila-fehérek vereségével pedig biztossá vált, hogy a Ferencváros ismét az élen zárja a 2022–2023-as évadot – a zöld-fehérek történetük 34. bajnoki címüket jegyezték a magyar élvonalban.
Magyar futball