Musorujsag
Élő Eredmények

A térség egyik mintaklubját tanulmányozhatták Gera Zoltánék

A térség egyik mintaklubját tanulmányozhatták Gera Zoltánék

MTI
A rendszeresen a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Dinamo Zagreb labdarúgócsapatánál jártak tanulmányúton a legmagasabb szintű edzőképzési tanfolyam hallgatói.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a látogatás célja a klub működésének megismerése volt. „A Dinamo Zagreb szakembereinek gyakorlati munkáját és a klub példaértékű piaci működését, illetve ezzel összefüggésben a kitűzött célok megvalósulásának feltételeit mutattuk be az pro-licences hallgatóknak a horvát fővárosban. Többek között a játékosok és szakemberek kineveléséről, menedzseléséről esett szó. Szerintem a horvát klub meglátogatása nemcsak edzői oldalról tanulságos, hanem sportvezetői és tulajdonosi oldalról is példaértékű” – mondta Fórián Zsolt edzőképzési vezető azzal kapcsolatban, miért erre a klubra esett a magyar szövetség választása.

A tanfolyam hallgatói több szakmai előadást hallgattak meg, valamint megtekintették a helyi U19-es csapat mérkőzését. Az előadók között volt többek között Tomislav Butina akadémiaigazgató, Marko Vukelic operatív igazgató, Ivan Senzen U19-es vezetőedző. A képzés május 31. után gyakorlati és elméleti vizsgával zárul.

A programon részt vevő hallgatók: Csizmadia Csaba, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Halász Kinga, Juhász Roland, Tímár Krisztián, Vanczák Vilmos, Vágó Fanni, Waltner Róbert, Bozsik József, Györök Tamás, Harmati Tamás, Horváth Péter, Kemenes Szabolcs, Makra Zsolt, Nagy Ádám, Pinezits Máté, Szalai Tamás, Székely Tibor Zoltán, Tóth Mihály Attila, Vas László és Vincze Richárd.

Borítókép: mlsz.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csányi Sándor több magyart szeretne a Fradiba; az utánpótlásképzést kritizálta az MLSZ közgyűlésén
Csányi Sándor elnök elsősorban az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki közgyűlésén, de beszélt az OTP Bank Liga esetleges létszámemeléséről, a légiósok arányáról, a válogatottról és ismét megerősítette, hogy az MLSZ pályázik Bajnokok Ligája-döntő rendezésére.
Magyar futball
Leigazolta a Fradi az MLSZ adatelemzőjét
A Magyar Labdarúgó Szövetség vezető adatelemzője, Hegedűs Henrik és csapata a jövőben már kizárólag a Ferencváros labdarúgó-csapatainak munkáját segíti – jelentette be a klub.
Labdarúgás