Musorujsag
Élő Eredmények

Menekülés a győzelembe: a Vasasnak nyernie kell a ZTE ellen

Menekülés a győzelembe: a Vasasnak nyernie kell a ZTE ellen

m4sport.hu | Szerző: H. D.
Az OTP Bank Liga 31. fordulójának nyitómérkőzésén a sereghajtó Vasas szombaton 14:15 órától a ZTE-t fogadja – az angyalföldieknek létfontosságú a győzelem, hiszen ha pontokat veszítenek, akkor biztosan búcsúznak az élvonaltól.
Holender Filipéknak nyerniük kell, különben biztossá válik a kiesésük (Fotó: Vasas FC/Facebook)

Kondás Elemér távozása után Desits Szilárd irányításával nagy hajrát nyitott a sereghajtó Vasas, amely a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet, a bajnoki címét azóta bebiztosító Ferencváros elleni mérkőzést veszítette el.

Az angyalföldiek legutóbbi két meccse döntetlennel zárult (előbb hazai pályán a Puskás Akadémiával, majd idegenben az Újpesttel ikszeltek), eközben azonban a riválisok is gyűjtögették a pontokat, így Berecz Zsomborék helyzete szinte kilátástalan a bennmaradásért zajló harcban.

A Vasas már csak úgy őrizheti meg az élvonalbeli tagságát, ha az utolsó három mérkőzését megnyeri, miközben a Honvéd nulla, míg a MOL Fehérvár maximum két pontot szerez – lássuk be, erre a forgatókönyvre azért nincs sok esély.

Klausz Milán az első NB I-es gólja után (Fotó: ZTE FC/Facebook)

Ráadásul a Vasas már szombaton is nagyon nehéz feladat előtt áll, hiszen a remek formában lévő ZTE-t fogadja.

A zalaegerszegiek Ricardo Moniz távozása után Boér Gáborral egyelőre hibátlanok: a bajnokságban nyertek Mezőkövesden, majd a legutóbbi fordulóban otthon a Puskás Akadémiát is legyőzték – a két meccs között pedig megnyerték a Budafok elleni MOL Magyar Kupa-döntőt a Puskás Arénában.

A két bajnoki győzelemmel matematikailag még nem, de gyakorlatilag biztossá vált, hogy a ZTE a következő szezont is az élvonalban kezdheti meg, így Demjén Patrikék nyomás nélkül léphetnek pályára az Illovszky Rudolf Stadionban.

A zalaegerszegi drukkerek annak is örülhetnek, hogy a kupadöntőben eredményes fiatalok (Németh Dániel és Szalay Szabolcs) mellett az előző fordulóban a 18 éves Klausz Milán is megszerezte az első NB I-es gólját, továbbá a házi gólkirály Eduvie Ikoba november 8. után újra eredményes volt.

Boér Gábor a ztefc.hu-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, nehéz mérkőzésre számít, amibe úgy szeretnének beleállni, mint egy újabb döntőbe.

„Álomszerű héten vagyunk túl, hiszen nyolc nap leforgása alatt szereztünk hat pontot, illetve megnyertük a Magyar Kupát. Kihoztuk a maximumot az elmúlt időszakból, nagyon pozitív a hangulat a csapatnál, viszont még nem dőltünk hátra, az elsődleges célunk a hétvégén, hogy bebiztosítsuk az NB I-es tagságunkat és megszerezzük a három pontot. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Vasas az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, mindig veszélyes ilyen ellenfél ellen játszani. Az elmúlt fordulókban látni is lehetett, hogy megnehezítették például a Ferencváros dolgát, nem kaptak ki se a Puskás Akadémiától, se az Újpesttől és megverték a Mezőkövesdet. Az edzőváltás óta pozitív eredményeket érnek él és a játékuk is javult. Úgy gondolom, hogy kellőképpen fel kell készülnünk, amit meg is fogunk tenni, és úgy fogunk beleállni ebbe a mérkőzésbe, mintha megint egy döntőt játszanánk” – fogalmazott a zalaegerszegi csapat vezetőedzője.

A két csapatnak mind a két szezonbeli egymás elleni bajnokija pontosztozkodással zárult, előbb a fővárosban 1–1-es, majd Zalaegerszegen gól nélküli döntetlenre végeztek a felek.

Hogy ezúttal egyik csapat felülkerekedik-e a másikon, és így esetleg matematikailag is eldől-e a Vasas sorsa, az szombaton 14:15 órától kiderül az Illovszky Rudolf Stadionban. A mérkőzést az M4 Sport+ és az m4sport.hu élőben közvetíti.

OTP BANK LIGA
31. FORDULÓ
szombat
Vasas FC-ZTE FC 14.15 (Tv: M4 Sport+)
Debreceni VSC-Budapest Honvéd 17.00 (Tv: M4 Sport)
Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 19.30 (Tv: M4 Sport)
vasárnap
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 13.30 (Tv: M4 Sport+)
Kisvárda Master Good-Újpest FC 15.30 (Tv: M4 Sport)
Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 18.00 (Tv: M4 Sport)

Az OTP Bank Liga állása a 30. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

De mi lesz itt az utolsó fordulóban?! – Gurulj be lassítva is!
Egyre kevesebb lehetőség marad a pontszerzésre, úgyhogy hibázási lehetőség sincs, és továbbra sem tudjuk, mely csapatoktól köszönünk el a szezon végén... Egy biztos, a múlt heti kihagyott 11-es alapvetően befolyásolhatja a történéseket...
Podcast