Musorujsag
Élő Eredmények

Biztossá válhat vagy akár veszélybe is kerülhet a dobogó – a bajnok Fradi ellen javítana a Kecskemét

Biztossá válhat vagy akár veszélybe is kerülhet a dobogó – a bajnok Fradi ellen javítana a Kecskemét

m4sport.hu | Szerző: H. D.
Szombaton 19:30 órától rendezik meg az OTP Bank Liga 31. fordulójának rangadóját: a második helyen álló Kecskemét a bajnoki címét már bebiztosító Ferencvárost fogadja.
Horváth Krisztofer eltiltása után újra pályára léphet a KTE-ben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Nem kérdés, hogy a Kecskemét gyakorlatilag minden várakozást felülmúlva teljesít a szezonban, pár héttel ezelőtt még az sem tűnt lehetetlennek, hogy akár az akkor éppen kisebb gödörben lévő Ferencváros első helyére is veszélyt jelenthet majd a hajrában, ebből azonban végül nem lett semmi.

A Paks elleni kétgólos előnyből elveszített rangadó után a kiesés elől menekülő Honvéd otthonában sem sikerült pontot szereznie Szabó István csapatának, így az előző hétvégén a Ferencváros behozhatatlan előnyre tett szert.

Emiatt a Kecskemétnek már sokkal inkább hátrafelé kell nézegetnie, hiszen a riválisok már ott vannak a közvetlen közelében: a harmadik helyen álló Paks hátránya három, a negyedik DVSC hátránya négy pont – ráadásul mind a két együttes alsóházi ellenféllel találkozik: előbbi a Mezőkövesddel, utóbbi a Honvéddal.

Az egymás után elszenvedett két vereség ellenére Kecskeméten továbbra is tart a futball-láz, amit jól jelez, hogy már több mint egy héttel a meccs előtt minden jegy elkelt a Ferencváros elleni találkozóra. Emellett jó hír az is a kecskeméti drukkereknek, hogy a héten megkapták a nemzetközi licencet is az MLSZ-től, így amennyiben a dobogón végez a csapat, indulhat a Konferencialigában – ez egyébként már szombaton biztossá válhat: ha Kecskemét nyer, míg a Debrecen kikap otthon a kispestiektől, Nagy Krisztiánék dobogós helyezését már senki sem veheti el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Szabó Istvánnak jó hír, hogy a bajnok ellen két, a Honvéd elleni mérkőzést egyaránt eltiltás miatt kihagyó alapember is visszatér a kecskeméti csapatba: a télen csatlakozó, azóta hat gólt jegyző Horváth Krisztofer és Vágó Levente csapatkapitány is újra bevethető lesz. Utóbbi a klubhonlapnak adott nyilatkozatában beszélt a szombati riválisról.

„Azzal mindenki tisztában van, hogy a magyar bajnokságból kimagaslik a Ferencváros, jelenleg nincs vetélytársa. Nekünk az is nagy dolog, hogy mi követjük őket a tabellán, hatalmas siker ez a klub életében. Azt mindenképpen látni kell, hogy az teljesen mindegy, hogy a Ferencváros milyen összeállításban lép pályára, bő keretük van, tele minőségi labdarúgóval minden poszton, akár három opcióval is. Tavasszal volt egy kisebb visszaesésük, de akkoriban rengeteg sérültjük volt, emellett a nemzetközi kupára helyezték a hangsúlyt. Amint kijöttek ebből a nehéz helyzetből, elkezdtek visszatérni a sérültek, kevesebb mérkőzésük volt már, el is kezdtek jönni az eredmények. Extra erős ellenféllel találkozunk tehát.”

A csapatkapitány azt is hozzátette, feltüzeli őket a sok szurkoló, óriási motiváció számukra, hogy a drukkerek folyamatosan biztatják őket, mindenkihez van egy-két kedves szavuk hét közben is. A 30 éves középpályás azt is elmondta, erőt kell meríteniük abból, hogy az eddigi két egymás elleni mérkőzés egyikén sem nem tudta legyőzni őket a Ferencváros: a Széktói Stadionban 2–0-ra nyertek, míg a Groupama Arénában 1–1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

„Mindenképpen táplálkoznunk kell ebből, hiszen idén már le tudtuk őket győzni itthon, ráadásul idegenben is pontot tudtunk szerezni, a második félidőben kifejezetten jól is játszottunk a Groupama Arénában. Kétszer már bebizonyítottuk, hogy a lehetetlen nem létezik, így kell gondolkodnunk most is. Biztos, hogy egy nagyon jó találkozó lesz, főleg annak tükrében, hogy ismét telt ház előtt játszhatunk” – fogalmazott Vágó Levente.

Lisztes Krisztián gólöröme a Ferencváros–Kisvárda meccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Ferencváros a múlt heti újabb kecskeméti botlásnak köszönhetően már bajnokként léphetett pályára a Groupama Arénában. A Kisvárda elleni meccsen a gól nélküli első félidő után a másodikban háromszor is eredményes volt Sztanyiszlav Csercseszov csapata, amely így méltó módon ünnepelte meg a 34. bajnoki címet.

A zöld-fehéreknél így a héten a legnagyobb izgalmat az tartogatta, hogy miként dönt az MLSZ fegyelmi bizottsága a bombaformában lévő Lisztes Krisztián ügyében. A 18. születésnapját a Kisvárda elleni meccsen góllal ünneplő támadó az Újpest elleni derbi lefújása után egy pirotechnikai eszközzel ünnepelt a pálya szélén, ezért fegyelmi indult ellene, és végül – sajtóhírek szerint 300 ezer forintos – pénzbüntetést kapott. A történtek után a ferencvárosi szurkolók közleménnyel jelentkeztek, amiben felháborítónak nevezték a döntést, és bejelentették, hogy teljes egészében átvállalják a büntetés kifizetését.

A néhány héttel ezelőtti gödörből kimászó Ferencváros remek formában várja a meccset, legutóbbi négy mérkőzését egyaránt megnyerte, ezeken pedig összesen tíz gólt szerzett és csak kettőt kapott.

A Ferencvárosnak mindenesetre van miért visszavágnia a Kecskemétnek, és ezt Csercseszov is jól tudja.

„Örülök, hogy nincs sok sérültünk, a hadra fogható játékosok készen állnak a Kecskemét elleni mérkőzésre. Ami a szombati meccset illeti, úgy vélem, hogy a nyomás ezúttal a Kecskeméten lesz, nem rajtunk, ugyanis mindössze három ponttal előzik meg a Paksot a tabella második helyén, éppen ezért ezt a szituációt tudniuk kell majd kezelni a hazai játékosoknak, mi pedig már bajnokként játszhatunk. Természetesen nekünk nem velük kell foglalkoznunk, a célunk megnyerni a találkozót. Legutóbb ez nem sikerült, ezért szeretnénk visszavágni nekik. Ez nem lesz könnyű, ugyanis a kecskemétiek otthon mindig remekül játszanak. Sok néző előtt remélem, hogy egy jó meccset fogunk látni!” – mondta a fradi.hu-nak az orosz szakember.

Szombaton 19:30 órától a Széktói Stadionban kiderül, szezonbeli harmadik találkozójukon is megőrzi-e a veretlenségét az újonc Kecskemét a bajnok Ferencvárossal szemben. A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

OTP BANK LIGA
31. FORDULÓ
szombat
Vasas FC-ZTE FC 14.15 (Tv: M4 Sport+)
Debreceni VSC-Budapest Honvéd 17.00 (Tv: M4 Sport)
Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 19.30 (Tv: M4 Sport)
vasárnap
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 13.30 (Tv: M4 Sport+)
Kisvárda Master Good-Újpest FC 15.30 (Tv: M4 Sport)
Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 18.00 (Tv: M4 Sport)

Az OTP Bank Liga állása a 30. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

De mi lesz itt az utolsó fordulóban?! – Gurulj be lassítva is!
Egyre kevesebb lehetőség marad a pontszerzésre, úgyhogy hibázási lehetőség sincs, és továbbra sem tudjuk, mely csapatoktól köszönünk el a szezon végén... Egy biztos, a múlt heti kihagyott 11-es alapvetően befolyásolhatja a történéseket...
Podcast