Musorujsag
Élő Eredmények

Megüresedett Kerkez pozíciója a Benficánál

Megüresedett Kerkez pozíciója a Benficánál

Bayer04.de
Aláírt a Bayer Leverkusenhez a Benfica bal oldali védője, Alejandro Grimaldo, amely hatással lehet Kerkez Milos jövőjére is.

A 27 éves spanyol futballista szerződése lejártával csatlakozik az Európa-liga elődöntőjében érdekelt német csapathoz, 2027-ig szóló szerződésre kanyarította alá a szignóját.

Mivel Grimaldo a Benficával többször is szóba hozott Kerkez posztján szerepel a lisszaboniaknál, ez újabb lépéssel hozhatja közelebb az AZ Alkmaarban remek szezont produkáló magyar válogatott védő átigazolásához.

Az érdeklődés komolyságának már voltak jelei, a Konferencia-ligában a döntőbe jutásért a West Ham ellen összeszedett 2-1-s hátrány ledolgozására készülő holland együttes 19 éves szárnyvédőjének édesapja korábban eleget tett már a Benfica meghívásának.

Grimaldo jövendőbeli klubja, a Bundesligában két fordulóval a befejezés előtt hetedik helyen álló Bayer egyébként 1-0-s hátrányból várja az AS Roma elleni visszavágót az El-ben.

Borítókép: Kerkez Milos, az Alkmaar játékosa (MTI/EPA/ANP/Ed van de Pol)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kerkez Milos már 19 évesen is alapember, csak egy 20 év alatti futballista játszott nála többet a világon – áll a CIES jelentésében
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) 75 bajnokság megvizsgálása során összegyűjtötte azt a kétszáz 20 év alatti labdarúgót, akik az elmúlt egy év során a legtöbb játéktapasztalatot szerezték. A holland élvonalban szereplő AZ Alkmaar és a magyar válogatott 19 esztendős balhátvédje, Kerkez Milos az előkelő hetedik helyen szerepel, a posztján pedig ő lett a második legrutinosabb a barcelonai Alejandro Balde mögött. A legmagasabb értéket szintén a katalán klubban játszó Gavi kapta, aki több mint négyszer annyi játéklehetőséghez jutott, mint a másik 199 futballista átlagosan.
Külföldi futball