Musorujsag
Élő Eredmények

Belvon Attila a győztes Eb-nyitányról: Az első gól átbillentette a csapatot egy másik dimenzióba

Belvon Attila a győztes Eb-nyitányról: Az első gól átbillentette a csapatot egy másik dimenzióba

m4sport.hu
Simon Benedek és Umathum Ádám a szurkolók által teremtett hangulatot emelte ki a Wales elleni U17-es Európa-bajnoki nyitányról, míg Belvon Attila szövetségi edző úgy véli, a vezető gól alapjaiban változtatta meg a magyar válogatott játékát.

„Egyáltalán nem emlékszem. Arra sem emlékszem, hogy kaptam meg a labdát… – válaszolta mosolyogva az első gólt szerző Simon Benedek arra a kérdésünkre, mire emlékszik a találatát követő örömből. – Mikor odamentünk utána a szurkolókhoz, az valami parádés volt. Olyan hangulat volt egész meccsen, hogy… adrenalinbomba. Ezért megérte elkezdeni a futballt.”

Nyilván Belvon Attila szövetségi edző is elégedett értékelt a lefújást követően, legalábbis a 3–0-s eredményt illetően, a mutatott játékban azért látott kivetnivalót.

„A csapat továbblépett a második félidőben, egy új arcát hozta, lendületesebb játékot és persze gólokat, úgyhogy ennek nagyon örülök – mondta a szakember, hozzátéve, a vezető gól alapjaiban változtatta meg a meccset és a magyar csapatot is. – Nagyon kellett ahhoz, hogy picit megnyugodjon a csapat. Hogy elhiggye, hogy tud futballozni. Mert addig rengeteg technikai hibát vétettünk, és ez a gól átbillentette a csapatot egy másik dimenzióba.”

Belvon szerint a gól után az összes csapatrész jól működött, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a nyitómeccsből, mert hatalmas csata és remélhetőleg hosszú torna vár még a társaságra.

„A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk az első meccsen, de abszolút túlszárnyalta ezt, hogy ennyi góllal és kapott gól nélkül le tudtuk hozni, tehát nagyon jó élmény volt” – így a végeredményt beállító Umathum Ádám.

A védő úgy érzi, az egész csapat túlizgulta a kezdést, kicsit megilletődtek a sok néző miatt, de aztán „egymást segítve meg tudták oldani”. Hozzátette, Wales ellen látszódott, hogy az utóbbi időben összecsiszolódott a csapat, és sokat gyakorolták a befejezéseket is.

Borítókép: Budapest, 2023. május 17. Belvon Attila szövetségi edző (b) az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország-Wales mérkőzés kezdete előtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak