Musorujsag
Élő Eredmények

Kisvárda–Vasas: ki zárja szebben a csúnya tavaszt?

Kisvárda–Vasas: ki zárja szebben a csúnya tavaszt?

m4sport.hu
Gyakorlatilag tét nélkül léphet pályára péntek este a Kisvárda és a Vasas az OTP Bank Liga 32. fordulójának mérkőzésén, ami a játék színvonalának akár jót is tehet, de azt aligha tudják feledtetni, milyen gyenge tavaszt futottak.

Kivételesen két NB I-es mérkőzést rendeznek péntek este, a Paks-Puskás Akadémia (18.15) rangadó után a Kisvárda és a Vasas összecsapását közvetíti élőben az M4 Sport, 20.30-as kezdettel. 

Az elmúlt forduló mindkét csapat jövőjét illetően jelentőséggel bírt: a Kisvárda bebiztosította bennmaradását, a Vasas – hetek óta borítékolható – kiesése (és utolsó helyezése) pedig matematikailag is eldőlt.

Kapcsolódó tartalom

Ami viszont közös a két együttesben, hogy  rendkívül gyenge tavasz van mögöttük: az elmúlt 15 fordulóban a két csapat összesen három győzelmet tud felmutatni.

Miközben az újonc angyaföldiek a teljes szezont kiesőjelöltként küzdötték végig, a Kisvárda 2023-ra zuhant össze: az őszt még a harmadik helyen zárták, de egy februártól május közepéig, tíz bajnoki mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozattal ettől rendkívül messze kerültek. A negatív széria végére egy hete tettek pontot az Újpest 2–0-s legyőzésével.

Ez volt a márciusban kinevezett Milos Kruscic első győzelme a Kisvárda kispadján, négy döntetlen és két vereség után. Pedig érkezésekor még a bronzérmet vették célba.

A Kisvárda jelenleg a hatodik helyet foglalja el a tabellán, s mivel az ötödik Puskás Akadémia hét ponttal előzi meg, előrébb már nem léphet, de a ZTE, az Újpest és a Mezőkövesd még előzhet, azaz legrosszabb esetben a kilencedik helyen zárhatják a 2022/23-as szezont.

„Egyelőre az a cél, hogy a pénteki mérkőzést tudjuk megnyerni. Azt majd meglátjuk, hogy milyen helyezést érhetünk el a végén, a fókusz most még csak a hazai mérkőzésen van. Persze tudjuk, ha megnyerjük a meccset, jobb esélyünk lesz szépen befejezni az idényt. Sosem egyszerű olyan csapat ellen játszani, amelyen már nincs nyomás, a Vasasról is lekerülhetett egyfajta görcsösség azáltal, hogy nem tudta kiharcolni a bennmaradást. Ebben a helyzetben agresszívnek kell maradnunk, nem számítok könnyű mérkőzésre, de az utolsó hazai fellépésünkön nyernünk kell”nyilatkozta a Kisvárda honlapjának a szezon közben Újpestről menesztett szerb vezetőedző.

A NB II-t egy éve pontrekorddal megnyerő Vasas nagy reményekkel tért vissza az élvonalba, de egy szezont követően csont nélkül csúsztak vissza: sorsuk az előző fordulóban Zalaegerszeggel játszott 1–1-es döntetlennel pecsételődött meg végleg.

Persze hetek óta csak a csodában bízhattak, az esélytelenség pedig némi terhet levett a vállakról, az áprilisban Kondás Elemér helyére kinevezett Desits Szilárddal legutóbbi három meccsükön pontot szereztek és az elmúlt öt fordulóban csak a Ferencváros ellen szenvedtek vereséget.

A pályán kívül már megkezdték a felkészülést a másodosztályra, de két mérkőzésük még maradt a legmagasabb osztályban. A kisvárdai túra után hazai pályán zárják a szezont, ahol akár még az is megtörténhet, hogy magukkal rántják a Fehérvárt.

Kapcsolódó tartalom

A labdarúgó NB I mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti élőben.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
péntek:
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 18.15
Kisvárda Master Good-Vasas FC 20.30
szombat:
MOL Fehérvár FC-ZTE FC 14.10
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 17.45
vasárnap:
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 14.10
Újpest FC-Kecskeméti TE 17.30

Borítókép: Vasas FC

További tartalmak