Musorujsag
Élő Eredmények

Belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba a Fehérvár, biztosan csak jövő héten dől el a kiesés

Belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba a Fehérvár, biztosan csak jövő héten dől el a kiesés

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A MOL Fehérvár FC 3–0-ra legyőzte a Zalaegerszeget az OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel megőrizte esélyét a bennmaradásra.

OTP Bank Liga, 32. forduló
MOL Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC 3–0 (2–0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 6237 néző

V: Pintér Csaba

Gólszerző: Kodro (3. – tizenegyesből, 49.), Kastrati (39.)
Sárga lap: Kovács B. (17.), Szalay (42.), Huszti (75.), Mim (78.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Makarenko (Alef, 80.) – Kastrati, Dárdai (Christensen, 80.), Schön (Houri, 69.) – Kodro (Katona, 73.)
ZTE: Demjén – Mocsi, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Csóka (Meshack, a szünetben) – Huszti, Kovács B., Szendrei (Papp Cs., 72.), Bedi – Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben), Szalay

Közel sem alakult eddig ideálisan Bartosz Grzelak magyarországi karrierje, de kiválóan megérezte, kikhez kell nyúlni a ZTE elleni, a fontosnál is fontosabb bajnokira: a felcsúti vereséghez képest Schön Szabolcs és Jevhen Makarenko került a kezdőcsapatba – előbbi a harmadik percben tizenegyest harcolt ki, utóbbi a második gól előtt adott pöpec labdát Kastratinak, hazai szempontból rendkívül fontos volt, hogy már az első félidőre magabiztos előnyt alakítson ki a Fehérvár. A mentális felkészülés jobban ment, mint az ingyenjegyek regisztrációja hétközben, Kodro két hete még az égbe bombázta a fontos tizenegyest, most annál higgadtabb maradt.

A fehérvári futballistákon ezúttal érződött a tűz, hamar dűlőre akarták vinni a dolgot, az eredményes támadójáték mellé pedig saját kapujuk előtt is csúsztak-másztak: Csongvai mentése péládul kulcsfontosságú volt még 1–0-nál.

A fordulás után Kodro második gólja végképp eldöntötte a meccset, az egyre több fiatalt bevető Zete azért még ment a szépítésért, Kovács Dánielnek be kellett mutatnia egy-két bravúrt. De a Fehérvár megtette az első, nagyon fontos lépést, ezzel pedig egy héttel biztosan elodázta a kiesés kérdését, s átmenetileg megelőzte a Honvédot a tabellán. A Zalaegerszeg először szenvedett vereséget Boér Gábor második regnálása során, de meg kell hagyni, játszott már ennél fontosabb meccset.

Értékelések a mérkőzést követően:

„A meccs előtt azt mondtam, hogy nem nyílhatunk ki, hogy ne kontrázzanak meg minket. Nagyon jól kezdtük a meccset, mondtam a játékosoknak, hogy meg kell mutatnunk itthon a sikeréhségünket, erre szerencsére jól reagáltak. Egy kupadöntő értékű meccs volt számunkra, örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától. De még egy meccs hátravan, a munka még nem ért véget” – értékelt Bartosz Grzelak, aki a helyzetkihasználással is jóval elégedettebb volt, mint múlt héten.

„Demoralizáló egy ilyen kapott gól az elején, utána nem találtuk azt a játékot, amit szerettünk volna. Mezőnyben hatékonyak, kombinatívak voltak, de a támadójátékban nem voltunk elegek. Az ellenfelünk jól kihasználta a helyzeteit, aminek mi is teret adtunk. Sok a sérültünk, több kényszerű cserénk is volt, nem is mindenki a saját posztján futballozott a meccs végén. Csinálták a srácok a dolgukat, de ezúttal kevesek voltunk” – fogalmazott Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője.

Boér Gábor szerint túl sok lehetőséget adtak a fehérvári támadóknak (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kenan Kodro a tizenegyesről elmondta, a labdarúgásban benne van, hogy az ember támadóként hibázik, de arról szól az élet, hogy vállalja ezeket a szituációkat. A büntetőt kiharcoló Schön Szabolcs pedig elárulta, nem foglalkoznak a másik meccsel, csak nyerni szeretnének jövő héten a Vasas ellen, s bizakodnak, hogy a Honvéd nem zárja hat ponttal az utolsó két találkozóját.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Paksi FC–Puskás Akadémia FC 0–2
Kisvárda Master-Good–Vasas FC 2–1
Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 1–3

május 21., vasárnap
14.10 Budapest Honvéd FC–Mezőkövesd Zsóry FC
17.30 Újpest FC–Kecskeméti TE

M4 Sport
Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek