Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába szerzett három gólt, nagy pofont kapott az U17-es válogatott a hazai rendezésű Eb-n

Hiába szerzett három gólt, nagy pofont kapott az U17-es válogatott a hazai rendezésű Eb-n

m4sport.hu
A lengyelek már hárommal mentek, a második félidőben sikerült szorossá tennünk a mérkőzést, de az ellenfél megrázta magát és 5-3-ra legyőzte az U17-es válogatottat az Európa-bajnokság második mérkőzésén

A házigazda magyar válogatott Felcsúton 5-3-ra kikapott Lengyelországtól az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Lengyelország-Magyarország 5-3 (2-0)
Felcsút, v.: Milanovic (szerb)
gólszerzők: Skoczylas (8.), Sznaucner (34.), Huras (52.), Tomczyk (76.), Borys (80.), illetve Varga Z. (55.), Simon (70.), Molnár (94.)
sárga lap: Kurowski (75.), illetve Kubicsek (5.), Varga Z. (58.), Girsik (65.), Brzyski (86.)
Magyarország:
Yaakobishvili – Girsik, Umathum (Burghardt, 84.), Kaczvinszki, Kubicsek (Lengyel, 63.) – Szabó Sz., Németh H., Fenyő, Kern (Molnár, a szünetben) – Bagi (Varga Z., a szünetben), Simon (Vidnyánszky, 84.)

Az U17-es válogatott szerdán Wales 3-0-s legyőzésével kezdte meg a hazai rendezésű korosztályos tornát, a második meccsén az első fordulóban nagyszerű teljesítményt nyújtó, az íreket 5-1-re legyőző lengyel válogatott volt az ellenfele a Pancho Arénában.

A lengyelek agresszíven kezdtek, amit a magyar együttes a 8. percig bírt, így ellenfelünk hamar előnybe került. Az első félidőben egyértelműen fölényben játszottak, és a 30. percben újabb gólt szereztek. a második félidő is lengyel találattal kezdődött, de erre hamar jött a válasz a mieinktől, negyedóra múlva pedig már csak egy gól volt a különbség.

A rivális viszont a hajrában újabb két gólt szerezve – amire csak a legvégén jött egy magyar válasz – gyűjtötték be a három pontot. A játékvezetők 5-2-es vezetésénél egy szabályos gólt nem adtak meg a magyaroknak, mert a partjelző nem látta, hogy a gólvonalon túlról pattant ki a labda.

A lengyelek ezzel már biztos csoportgyőztesként ott lesznek a negyeddöntőben, míg a másik továbbjutó helyről a keddi magyar-ír párharc dönt.

A mérkőzést követően az első magyar gólt szerző Varga Zétény, illetve Belvon Attila szövetségi edző értékelt az M4 Sportnak:

a csoport másik mérkőzésén:
A csoport:
Írország-Wales 3-0 (2-0)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3 (6-5), 3. Írország 3 (4-5), 4. Wales 0
A magyarok további programja:
május 23., kedd:
Magyarország-Írország, Felcsút 20.00
C csoport:
Portugália-Skócia 2-1 (2-0)
Németország-Franciaország 3-1 (0-1)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Németország 6 pont, 2. Franciaország 3 (4-4), 3. Portugália 3 (2-5), 4. Skócia 0

 

Borítókép: fotó:mlsz.hu

További tartalmak