Musorujsag
Élő Eredmények

Dean Klafuric: Egész évben nyomás alatt játszottunk, de még van remény, hiszünk a csodában

Dean Klafuric: Egész évben nyomás alatt játszottunk, de még van remény, hiszünk a csodában

m4sport.hu | Szerző: K.M.
A Mezőkövesd 3-2-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. Vereségével a kispesti együttes visszacsúszott a kiesőzónába és már nem a saját kezében van sorsa, ugyanis a MOL Fehérvár FC egy pontos előnyben van előttük a tabellán. A lesújtó vereség után a Honvéd részéről Dean Klafuric, a csapat vezetőedzője és Kocsis Dominik, a második gól szerzője mondta el véleményét.

Értékelések a Honvéd-Mezőkövesd mérkőzés után:

A Budapest Honvéd 2017-ben még bajnoki címet ünnepelhetett, ebben a szezonban pedig ádáz harcot vív a kiesés elkerülése ellen, s mivel a csapat kikapott a Mezőkövesdtől, már nem saját kezében van a sorsa az utolsó fordulóban. Erre a felvetésre Dean Klafuric, a kispesti klub vezetőedzője azt mondta:

„A labdarúgás ilyen, változnak a dolgok. Az egyik szezonban nagyon jól megy a játék, aztán botladozik a csapat. Azt gondolom, hogy még mindig van remény, mindent bele kell adnunk az utolsó fordulóban és hinni a csodában.”

A Honvéd trénere továbbá kiemelte, egész szezon során nyomás alatt voltak és mindenki másra is igaz ez, így nem lehet erre fogni a gyenge teljesítményt. Klafuric szerint kontroll alatt tartották a meccset, de túl sok hibát követtek el és ezek megbosszulták magukat, így mindig az eredmény után kellett szaladniuk.

Dean Klafuric (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A Honvéd második egyenlítő gólját szerző Kocsis Dominik nagyon csalódottan nyilatkozott a találkozót követően. Véleménye szerint győzelmet érdemeltek volna, és elnézést kért a szurkolóktól.

A Mezőkövesd a győzelmével bebiztosította bennmaradását, erről Kuttor Attila, a klub trénere azt mondta, a csapat megmutatta a karakterét és bebizonyította, hogy az első osztályban a helye. A kövesdi gárda az utolsó fordulóban a bajnok Ferencváros ellen lép pályára hazai környezetben, a Honvéd pedig a dobogóra pályázó Puskás Akadémia otthonában lesz érdekelt, míg a szintén kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár FC a Vasast fogadja.

Borítókép: Budapest, 2023. május 21. A vesztes kispesti csapat a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzés után a Bozsik Arénában 2023. május 21-én. A Mezõkövesd 3-2-re nyert. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak