Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd leginkább a tendenciákban bízhat – így néz ki a kiesőmatek az utolsó forduló előtt

A Honvéd leginkább a tendenciákban bízhat – így néz ki a kiesőmatek az utolsó forduló előtt

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Jelentős fordulat az utolsó előtti fordulóban: a Fehérvár hármat lőve nyert, a Honvéd hármat kapva kikapott, így egyrészt a Mezőkövesd köszönte szépen és kiszállt a kínlódásból, másrészt a kispestiek kerültek lépéshátrányba. Nem is kicsibe – a pontokat és a sorsolást nézve is reménytelibb a Fehérvár helyzete.

Az OTP Bank Liga 33. fordulóját az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az m4sport.hu-n követhetik élőben

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom

Fehérvár–ZTE 3–0, Honvéd–Mezőkövesd 2–3.

Miután az elmúlt hetekben úgy tűnt, a Honvéd talál magára és a Fehérvár omlik össze, a 32. forduló újra megforgatta a csapatok helyzetét – a kispestiek visszaestek a 11. helyre, Grzelakék egy kicsit fellélegezhetnek. De nem véglegesen, a két csapatot egyetlen pont választja el egymástól, így akárcsak az elmúlt években, őrült utolsó körre lehet számítani. Nézzük a matekot, no meg a pro és kontrákat:

A Fehérvár marad bent:
-ha legyőzi a Vasast
-ha egy pontot szerez Angyalföldön és a Honvéd nem győzi le a Puskást
-ha vereséget szenved, de a Honvéd is kikap
-ha legfeljebb 11 gólos vereséget szenved és a Honvéd döntetlent játszik Felcsúton

A Honvéd marad bent:
-ha legyőzi a Puskást és a Fehérvár nem nyer a Vasas ellen
-ha döntetlent játszik, a Fehérvár pedig legalább 12 góllal kikap a Vasastól

Mi szól a Fehérvár mellett?

  1. A matek. Az utolsó forduló előtt rendkívül fontos, hogy a csapatnak saját kezébe legyen a sorsa, márpedig a piros-kékek ennek tudatában készülhetnek hétközben. Nem kell a kispadon a másik meccset nézni, nem kell folyton kérdezgetni, hogy mizu Felcsúton, csak a Vasas elleni meccsre kell fókuszálni.
  2. A sorsolás. A Vasas egész szezonban az OTP Bank Liga leghálásabb ellenfelének bizonyult, ráadásul már biztosan sereghajtóként fejezi be a szezont, a csapatnál pedig már inkább a folytatáson és az új keret kialakításon van a fókusz, mintsem az utolsó bajnokin. A Fehérvárnak meg kell mutatnia, kinek is van igazán tétje a meccsnek!
  3. A lélektan. Az elmúlt hetek sikertelensége után dolgozott a feszkó játékosokban és szurkolókban egyaránt, nagyon fontos volt, hogy a Zete meccs után újra közösen ünnepelhettek, győztes meccsel készülve a fináléra. Pláne, ha hozzávesszük, hogy eközben Kispesten a szurkolók a „kimondottan* gyenge” és a „vedd le a mezt!” rigmussal kínálták meg játékosaikat a Mezőkövesd elleni vereség után.

Mi szól a Honvéd mellett?

  1. A tendencia. Egy évet kell mindössze visszapörgetni az időgépen, hogy a 33. fordulóból találjunk kiesésről döntő Puskás Akadémia–Honvéd meccset, a kispestieknek akkor is győzniük kellett a bennmaradáshoz – és a kispestiek győztek is! A Puskásnak akkor (második hely) is volt és most is (dobogó) lesz tétje a meccsnek.
  2. A statisztika. A Honvédnak át kell tekintenie a másik pályára is, de ha a Vidi elmúlt idegenbeli meccseit nézi, annyira nem kell izgulnia. A MOL Fehérvár az elmúlt kilenc (!) meccsén nyeretlen maradt vendégként, ebből hétszer ki is kapott, legutóbb még október végén, pont a Bozsik Arénában nyert. Az Illovszky-stadionban tett látogatása sem volt eredményes: azt 2–0-ra a Vasas nyerte.
  3. A kispesti szív. A Honvéd keretét rengeteg fiatal alkotja, akik az elmúlt fordulókban a Honvéd legjobbjai voltak (Szappanos mellett), elég csak a Mezőkövesd elleni gólszerzőkre, Kerezsire és Kocsisra gondolni, de említhetjük Eördöghöt, Bocskayt, Szabó Alexet is. A korábbi akadémistáknak saját pályafutásuk és nevelőklubjuk szempontjából is rendkívül fontos lenne az első osztályú tagság megőrzése. Pláne, ha azt vesszük, hogy Fehérváron nem feltétlenül hemzsegnek a saját nevelésű fiatalok.

Egy héttel ezelőtt még olvasóink jelentős része, egészen pontosan 65 százaléka jósolta a Fehérvárt 11.-nek, kíváncsian várjuk, ehhez képest mennyire változik ez az arány a hétvégi eredmények tudatában:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

 

Borítókép: MTI

További tartalmak