Musorujsag
Élő Eredmények

Európából és Ázsiából érdeklődnek Varga iránt – a gólkirálynál a válogatottság megelőzi az anyagiakat

Európából és Ázsiából érdeklődnek Varga iránt – a gólkirálynál a válogatottság megelőzi az anyagiakat

M1
Tíznél is több klub játékosmegfigyelője járt személyesen a Paksi FC élvonalbeli mérkőzésein a (leendő) gólkirály Varga Barnabás miatt, a csatár menedzsere szerint pedig szakmailag mindenképpen előrelépést jelentene a játékosnak, ha Európában maradhatna és esetlegesen az Európa-ligában szereplő együttesben játszhatna.

Paunoch Péter az M1-nek adott interjúban elmondta, jól állnak az ajánlatok tekintetében, európai klubok mellett ázsiai kérői is vannak a 28 éves Vargának. Hangsúlyozta, néhány éve még alacsonyabb osztályú osztrák csapatokban játszott, azóta viszont bemutatkozott a magyar válogatottban – a friss keretbe is bekerült – és már gólkirály tekinthető az OTP Bank Ligában.

Kapcsolódó tartalom

Ez a két szempont alapvetően meghatározza a szezon során eddig 26 bajnoki gólt szerző futballista piaci pozícióját.

Vargánál elsődleges szempont, hogy a válogatottban is játszhasson, azaz távoli célpont csak akkor jöhet szóba, ha kapitány onnan is meghívná. „Természetesen az sem ördögtől való, ha az anyagi kérdéseket vesszük figyelembe, hiszen egy 28 éves futballistáról beszélünk, akinek már gondolnia kell a jövőjére, de a szakmai szempontokat nem írhatják felül az anyagiak” – tette hozzá.

Paunoch szerint van esély arra is, hogy Varga egy európai kupasorozatban is érdekelt külföldi együttesben folytassa, de számukra lényeges szempont, hogy a klub konkrétan Vargát akarja, „nem csak egy csatárt”. A menedzser szerint még az sem kizárt, hogy a támadó Magyarországon belül igazol át.

A menedzser hangsúlyozta, a tavalyi váltással a legjobb döntést hozták. Vonzó volt, hogy a paksi támadójáték segítségére van a csatároknak, ezért nem véletlen, hogy az elmúlt három évben is onnan kerül ki a gólkirály.

Paunoch elárulta, a szintén általa menedzselt, ötszörös válogatott Holman Dávid szerződése lejár a Slovan Bratislavánál, és nem is kívánnak hosszabbítani, ami közös döntés. „Kupákat nyert a Slovannal, most pedig a hatodik bajnoki cím elhódítására készül, válogatott futballistaként így neki is megtaláljuk majd azt a csapatot, amelyhez szívesen szerződik” – jelentette ki a menedzser.

Borítókép: A paksi Varga Barnabás és a kecskeméti Szalai Gábor a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Kecskeméti TE-Paksi FC mérkőzésen (MTI/Bús Csaba)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek