Musorujsag
Élő Eredmények

Holman Dávid minden bizonnyal távozik a Slovantól, magyar és külföldi klubok is keresik

Holman Dávid minden bizonnyal távozik a Slovantól, magyar és külföldi klubok is keresik

m4sport.hu
Hat év után valószínűleg távozik a Slovan Bratislava labdarúgócsapatától Holman Dávid, aki iránt magyar és külföldi klubok is érdeklődnek.

Az ötszörös válogatott támadó az M4 Sportnak elmondta, június 30-án jár le a szerződése a pozsonyi együttesnél, és arra van nagyobb esély, hogy megválnak egymástól. Érdeklődőből nincs hiány, „folyamatosan csörög” a telefonja, magyar és külföldi klubok is keresik, de még nem döntött a folytatásról. „Most elutazunk egy családi vakációra, ott fogjuk átbeszélni, hogy mik a lehetőségek és hol lenne jó folytatni mind mentális, mind egészségügyi szempontból. Ott döntjük majd el azt is, hogy külföld vagy Magyarország lesz” – mondta Holman Dávid, aki sérülések és magánéleti okok miatt nagyon nehéz két éven van túl.

Kapcsolódó tartalom

„Az elmúlt másfél-két év nagyon kemény volt, nagyon megedzett. Nem feltétlenül a két sérülésem volt a legrosszabb, hiszen történt egy-két magánéleti dolog is, ami nagyon nehéz volt. De mindenkinek megvan a saját keresztje, mindenből fel lehet állni, én is ezt tettem, összeszorítottam a fogam, becsuktam a szemem, dolgoztam keményen, és most itt vagyok, nagyon jó állapotban érzem magam, 30 évesen erőm teljében vagyok, nagyon várom az új kihívásokat, bízom benne, hogy minél előbb meccsbe tudok állni” – fogalmazott.

A 30 éves támadó hat év alatt öt bajnoki címet szerzett a Slovannal, a Pozsonyban töltött időt „komoly hullámvasútként” jellemezte, de összességében pozitívként értékeli az elmúlt időszakot. „Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a sikeres építkezésnek, hiszen mostanra már szinte kötelező a bajnokság megnyerése a Slovan számára, és amikor érkeztem, ez még nem volt így.”

Kapcsolódó tartalom

Holman Dávid összesen 141 tétmérkőzést játszott a pozsonyi klub színeiben, március óta azonban nem kapott lehetőséget. Szerinte már az árulkodó volt, hogy felépülése után csupán epizódszerepet szántak neki. „Ezekből egy értelmes ember le tudja szűrni a jövőképet. Ebben az a nehéz, hogy egy játékos a meccsekre készül, azért edz, hogy ott meg tudja mutani magát. Ilyenkor kell elővenni az alázatot, hogy ezt az ember magáért csinálja, úgyhogy edzettem keményen és bíztam abban, hogy a jövő majd visszaadja azt a sok munkát, amit beletettem.”

A magyar támadót korábbi csapata, a Ferencváros elleni BL-selejtező mindkét összecsapásán az utolsó percekre állították be, ezzel kapcsolatban elárulta, ha tehette volna, nem játszott volna a Fradi ellen.

Borítókép: Holman Dávid (Fotó: Facebook/SK Slovan Bratislava)

További tartalmak