Musorujsag
Élő Eredmények

Kirázta a hideg a válogatottba behívott kecskeméti védőt

Kirázta a hideg a válogatottba behívott kecskeméti védőt

m4sport.hu
Saját bevallása szerint kirázta a hideg Szalai Gábort, amikor megtudta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány behívta őt a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjére készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

Az olasz kapitány kedden hirdette ki a nemzeti csapat keretét, amelybe meghívót kapott a Kecskemét védője is. A G csoportban szereplő magyar válogatott márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, június 17-én Montenegró otthonában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalom

Szalai Gábor az M1-nek elmondta, a meghívó igazolta azt a sok áldozatot, amit hozott pályafutása során, a hír hallatán pedig kirázta a hideg. „Óriási utat tettem meg idáig, két éve, amikor még az NB III-ban küzdöttünk a csapattal, nem gondoltam volna, hogy két év múlva válogatott kerettag lehetek. Bíztam benne persze, hiszen az volt az egyik gyerekkori álmom, hogy egyszer pályára léphessek a válogatottban, bízom benne, hogy ez majd sikerülni is fog” – mondta a 22 éves futballista, aki 28 mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank Liga mostani idényében, védőként három gólt szerzett és egy gólpasszt is adott.

A fiatal védő hozzátette, sokat lendíthet a pályafutásán a mostani kerettagság, amely „még több munkával még többet fog érni”, főleg azzal az önbizalommal párosulva, amit a meghívó jelenthet számára. Úgy véli, a csapat jó szereplése nélkül nem történt volna meg mindez, ahhoz pedig rengeteg munka kell, hogy a válogatott közelében maradjon. „Szerintem a csapatból többen is megérdemelték volna a válogatott meghívót, a kerethirdetés pedig közösen néztük és hatalmas ováció fogadta a bejelentést, mindenki gratulált” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Szalai Gábor a Kecskemét szezonjáról azt mondta, az elején csak a bennmaradás volt a cél, nem gondolták volna, hogy az ezüstérem közelébe kerül a csapat, most viszont, hogy elérhető közelségbe került a második hely bebiztosítása, nem szeretnék alább adni.

A KTE pénteken 18.15-től a Kisvárdát fogadja az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, egy ponttal pedig bebiztosítaná az ezüstérmet. „Szeretnénk ezüsttel zárni a szezont. Eddig kétszer találkoztunk a Kisvárdával a szezonban, hazai pályán döntetlen született, idegenben nyerni tudtunk. Most szeretnénk itthon nyerni és bebiztosítani az ezüstérmet. Ha nem sikerül, akkor csalódott lesz a csapat, de akkor is megvan a dobogó és a Konferencia-liga-indulás” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a csapat nagyon várja már a nemzetközi kupaszereplést. „A keretből szerintem egyedül Banó-Szabó Bence játszott nemzetközi kupában, mindenkinek új dolog lesz, lázban ég mindenki.”

A G csoportban szereplő magyar válogatott márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, június 17-én Montenegró otthonában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

Borítókép: Szalai Gábor (Fotó: MTI/Bús Csaba)

További tartalmak