Musorujsag
Élő Eredmények

Sokba kerültek a hibák – simán kikapott az írektől, nem jutott negyeddöntőbe a magyar U17-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon

Sokba kerültek a hibák – simán kikapott az írektől, nem jutott negyeddöntőbe a magyar U17-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon

m4sport.hu/MTI
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 4–2-re kikapott Írországtól a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének 3., utolsó fordulójában, a felcsúti Pancho Arénában, a vereséggel pedig eldőlt, hogy a mieink nem jutnak be a kontinenstorna negyeddöntőjébe.

 

A mérkőzés összefoglalója

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, A csoport
Írország-Magyarország 4–2 (3-1)
Felcsút, v.: Karaoglan (török)
gólszerzők: Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.), illetve Grante (öngól, 10.), Kern (71.)
sárga lap: Girsik (11.), Simon B. (16.), Kern (23.), Szabó Sz. (52.)
Magyarország:
Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák (Burghart, 76.) – Varga Z. (Demkó, 86.), Fenyő (Szabó Sz., a szünetben), Kern, Németh H. (Somfalvi, 76.) – Molnár Cs. (Vidnyánszky, 76.), Simon B.

A magyarok már az ötödik percben hátrányba kerültek, mivel egy szöglet után nem tudtak felszabadítani, ezt kihasználva Mason Melia cselei után Luke Kehir a hálóba lőtt. Gyorsan jött a válasz, mivel a tizedik percben Molnár Csaba szabadrúgását Jake Grante a saját kapujába fejelte.

A 24. percben megint az ellenfél került előnybe, és ismét egy szöglet után született az írek gólja: Ikechukwu Orazi beívelését a kapu elé berobbanó Melia fejelte a hálóba. Csakhamar tovább nőtt a magyarok hátránya, és a forgatókönyv hasonló volt, mint néhány perccel korábban, ugyanis ezúttal is Orazi beadását értékesítette Melia.

A második félidőben sem változott a játék képe, az írek hatékonyan védekeztek, a magyarok viszont többször hibáztak. Az egyik figyelmetlenséget kihasználta az ellenfél: a 61. percben Melia passzát Kehir 17 méterről bombázta a hálóba. Tíz perccel később Kern Martin talált be egy szögeletet követően, de a hátralévő időben az egyenlítésre nem volt esélye csapatának.

A magyarok korábban Walest 3–0-ra legyőzték, majd Lengyelországtól 5–3-ra kikaptak, így csoportjuk harmadik helyén végeztek.

Értékelések a mérkőzés után

további eredmény
Wales-Lengyelország 3-0 (0-0)

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont (10-7), 2. Írország 6 (8-7), 3. Magyarország 3 (8-9), 4. Wales 3 (3-6)

korábban
C csoport
Franciaország-Portugália 1-1 (1-1)
Németország-Skócia 3-0 (0-0)

A végeredmény: 1. Németország 9 pont, 2. Franciaország 4 (5-5), 3. Portugália 4 (3-6), 4. Skócia 0

A negyeddöntőbe az első két-két helyezett jutott.

 

 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak