Musorujsag
Élő Eredmények

Az U17-es válogatott kapitánya szerint a második bekapott gól után elvesztették a tartást, a hitet

Az U17-es válogatott kapitánya szerint a második bekapott gól után elvesztették a tartást, a hitet

m4sport.hu
Nem a technikai vagy taktikai fegyelem hiánya, inkább a hibázástól való félelem volt a legnagyobb probléma az Eb-től már a csoportkör után búcsúzó válogatottnál.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott házigazdaként 4-2-re kikapott Írországtól az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így nem jutott a negyeddöntőbe. Belvon Attila együttese korábban 2-0-ra nyert Wales ellen, majd 5-3-ra kikapott a végül csoportgyőztes lengyelektől. A kiesés után a kapitány érthetően letörten nyilatkozott az M4 Sport kamerái előtt.

Elsősorban a hit hiányzott. Az elején még bíztunk hittünk, a második bekapott gól után elvesztettük a tartást, a hitet. Hogy miért, azt nem tudom, hiszen rengeteg volt még a mérkőzésből. Voltak megvillanásaink lehetőségeink, de nem tudtunk élni ezekkel” – mondta Belvon azzal kapcsolatban. véleménye szerint mi hiányzott elsősorban a csapatból, hogy pontot szerezzen és továbbjusson.

Nagyon sajnálja, hogy ennyi gólt kaptak hiszen ez a védelem hosszú időn át nullára tudott hozni meccseket, most viszont két meccsen kilenc találatot kapott. Ennek az okát viszont most még nem tudja.

Az öltözőben azt mondtam a játékosoknak, remélem ez egy olyan folyamat vége, amit nem tudnak tovább álmodni, talán valaminek a kezdete. Megtapasztalhatták, milyen pontosan, keményen határozottan futballozni, megalkuvás nélkül küzdeni. Sokszor megtették, de nagy volt bennük a hibafaktor” – mondta a szakember, aki szerint a mutatott játék alapján reális a csoport harmadik helye.

Kapcsolódó tartalom

A legfontosabb, hogy nehéz pillanatban nem volt olyan vezér, aki hiba nélkül oldja meg a feladatát és akire felnéznek. Voltak rész hibák és ezek összességéből jött össze a kilenc kapott gól. Nem a technikai vagy taktikai fegyelem hiánya, inkább a hibázástól való félelem volt a legnagyobb probléma ezeknél a játékosoknál” – összegzett.

Elmondta, ezt a felkészülések alatt nem tapasztalták. Úgy véli, a többi csapat számára ezért volt jó a selejtező, ők beleszoktak, milyen válogatott szintet tétre játszani.

Van a csapatban 3-4 olyan játékos, aki komoly szintre elérhet. Megvan bennük a mentalitás, a technikai tudás, a fizikai felkészültség és majd jön hozzá a taktikai érettség. Ebben sokat kell még fejlődniük. Most mindenki lehorgasztott fejjel ül az öltözőben, de ez nem vigasz, lehettünk volna határozottabbak és sokkal bátrabbak” – összegzett a kapitány.

Borítókép: Felcsút, 2023. május 20. Belvon Attila szövetségi edző az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. május 20-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak