Musorujsag
Élő Eredmények

Eddig csak egy válogatott játékost adott a KTE: bő évtized elteltével érkezett az újabb meghívó, az öltöző is megünnepelte – videó

Eddig csak egy válogatott játékost adott a KTE: bő évtized elteltével érkezett az újabb meghívó, az öltöző is megünnepelte – videó

kecskemetite.hu
Legutóbb több mint tíz éve érkezett meghívó a magyar válogatottól a Kecskeméti TE-hez: Szalai Gábor második játékos lehet, aki a klubot képviseli a nemzeti csapatban.

2011-ben Tököli Attilát hét év pauzát követően hívta meg a válogatottba a csatárszűkében lévő Egervári Sándor. Amióta akkor lezárta az Azerbajdzsán és Luxemburg ellen megnyert felkészülési meccsekkel, illetve a Hollandiában elszenvedett Eb-selejtezővel 35 fellépést számláló válogatott karrierjét, nem érkezett meghívó KTE-futballistának. Egészen hétfőig, a saját nevelésű védő, Szalai Gábor kerettagságának bejelentéséig.

Kapcsolódó tartalom

Szalait kirázta a hideg, mikor értesült arról, hogy Marco Rossi számít rá, az öltözőben pedig – ahol csapattársaival közösen nézték a kerethirdetést – tapssal köszöntötték, amint a kapitány szájából elhangzott a neve.

De amíg a 22 éves bekk nem debütál, valójában Tököli marad az egyetlen, aki a kecskemétieket képviselte a válogatottban – derül ki a klubhonlapon megjelenő összegzésből. Csokorba szedték, hogy természetesen játszottak már válogatottak a KTE színeiben, de még odaigazolásuk előtt tudták le pályafutásuk válogatott etűdjét (pl.: Váczi Zoltán, Balogh Béla, Vaskó Tamás, Rajczi Péter, vagy a Rossi stábjában dolgozó Laczkó Zsolt). És persze olyanok is futballoztak Kecskeméten, akik máshol kiteljesedve (így Forró Gyula, Gyurcsó Ádám, Csizmadia Csaba, a város szülötte, Czéh László vagy a jelenleg is kerettag Botka Endre) érdemelték ki a címeres mezt. Utóbbiak közül kiemelendő Fenyvesi Máté, a ferencvárosi legenda 76 válogatottságát ugyanis világbajnoki negyeddöntő és Eb-bronz is díszíti.

Érdekes mellékszál, hogy jóval többször adtak más nemzetek részére válogatott játékosokat, a teljesség igénye nélkül kongói köztársaságbelibe Francis Litsingit, a montenegróiba Vukasin Polekszicsot, a salvadoriba Rafael Burgost, a közép-afrikaiba Foxi Kethevoamát.

A magyar válogatott június 17-én Montenegróban, június 20-án a Puskás Arénában Litvánia ellen lép pályára Eb-selejtezőn. Mindkét mérkőzés élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Borítókép: Tököli Attila a Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen (MTI/EPA/Ali Hajder)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek