Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ifj. Bognár György távozik Paksról, vezetőedzőként folytatja

m4sport.hu
Ifj. Bognár György a szezon végén távozik az NB I-ben szereplő Paksi FC kispadjáról. Az együttes másodedzője nyártól vezetőedzőként irányítja az NB III-as Budaörsöt, jelentette be klubja.

Az élvonalbeli Paksi FC-t már másodszor irányító Bognár György vezetőedző fia 76 mérkőzésen vállalt szerepet a szakmai stáb munkájában. Nyártól az NB III Nyugati csoportjában szereplő Budaörshöz csatlakozik, amely a kilencedik helyen zárta a szezont. A 35 éves szakember az MTK stábjánál is segítette édesapja vezetőedzői munkáját.

Nagyon jól éreztem magam Pakson, és mikor az idén apuval visszatértünk, egyúttal haza is jöttünk” – nyilatkozta Ifj. Bognár György a paksifc.hu-nak, aki úgy érezte élnie kell a kínálkozó lehetőséggel.

Már az első etapban kiválóan alakult a paksi életem, majd a jelenlegi szezonban is mindenki barátként fogadott a klubháztól a városig. Igazán megszerettem Paksot és a város futballközegét, nagyszerű hely. Előbb-utóbb azonban szerettem volna a saját lábamra állni, vezetőedzőként dolgozni, most adódott egy lehetőség, és úgy éreztem, élnem kell vele. Életem másik meghatározó helye Budaörs, ahol korábban fociztam és másodedzőként is dolgoztam már az NB II-ben” – fogalmazott a korábbi másodedző, majd hozzátette, a jövőben is figyelemmel kíséri és szurkol édesapja csapatának.

„Az utolsó, zalaegerszegi mérkőzésünk után búcsúzom a csapattól, de két dolgot remélek, hogy nem örökre, továbbá, hogy úgy alakulnak majd a dolgok, hogy végül mi leszünk a bronzérmesek. Végül ezúton is szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy támogatták a váltásom és a karrierépítésem” – zárta sorait a Budaörs új vezetőedzője.

A Tolna vármegyei együttes a Zalaegerszeg otthonában lép pályára az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában. A pénteki mérkőzésnek komoly tétje van, hiszen egy győzelemmel az ötödik helyről akár a dobogóra is felérhetnek. Ehhez azonban a két rivális botlására is szükség van: a 12 éve nem látott paksi bronzérem csak akkor lehetséges, ha szombaton a DVSC vereséget szenved az Újpest ellen, a Puskás Akadémia pedig nem nyer a Honvéd ellen.

A 33. (utolsó) forduló programja:
május 26., péntek:
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 18.15 (M4 Sport)
ZTE FC-Paksi FC 20.30 (M4 Sport)
május 27., szombat:
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 20.00 (M4 Sport – körkapcsolás)
Debreceni VSC-Újpest FC 20.00 (M4 Sport+ és körkapcsolásban az M4 Sporton)
Vasas FC-MOL Fehérvár FC 20.00 (m4sport.hu és körkapcsolásban az M4 Sporton)
május 28., vasárnap:
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 17.30 (M4 Sport)

További tartalmak