Musorujsag
Élő Eredmények

A ZTE–Paks kérdése, a leeresztő lufikból kipréselhető-e még valami?

A ZTE–Paks kérdése, a leeresztő lufikból kipréselhető-e még valami?

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga zárófordulójában egymással mérkőző Zalaegerszeg és Paks szezonjának lényegi része lezárult – bár utóbbi még óriási szerencsével felérhet a dobogóra –, ami meg is látszik az utóbbi hetek eredménysorán.

Mondhatni, mindkét csapatnál bevált az edzőváltás. Bár a ZTE-nél mindössze néhány nappal a kupadöntő előtt köszöntek el Ricardo Moniztól, a finálé behúzásával és a lecsúszás megállításával, a bennmaradás gyors biztosításával Boér Gábor megtette, amivel megbízták. Még ha soha nem is fogjuk megtudni, elődjével ne érte volna el ugyanezt.

A kieső Vasas elleni iksz és főleg a menekülő Fehérvártól elszenvedett sima vereség viszont az irányba mutat, hogy kevés motiváció maradt a hajrára. Boér szavaiból is mintha ez szűrődne ki. „Májusban két fontos részcélt is elért a csapat a kupagyőzelemmel, valamint a bent maradással, ám az utóbbi két összecsapás nem úgy sikerült az eredmények tekintetében, ahogy elterveztük. Szeretnénk javítani és jó játékkal búcsúzni közönségünktől, akik az egész szezon során biztatták a csapatot”idézik edzőjüket a klubhonlapon.

Bognár György érkezésével a rossz passzba kerülő paksiak stabilizálták helyük a felsőházban. Az elmúlt három fordulóban azonban elúszni látszik a harmadik helyezés, pedig a kecskeméti fordítás után úgy tűnt, még a második felé is kacsingatnak. Azóta elapadtak a góljaik, hatost szedtek be Kövesden és a múlt heti hazai betli a Puskás Akadémia ellen távol sodorta a Konferencia-liga selejtezős esélyeket.

Kapcsolódó tartalom

Ennek valóra váltásához most már a DVSC veresége és a Puskás Akadémia maximum egy pontja szükségeltetik.

Valójában le is egyszerűsíthetnénk a problémát: Varga Barnabás zárta el a gólcsapot. Mióta Kecskeméten triplázott, nem tett hozzá a 26-os terméséhez, pedig Mezőkövesden is könnyedén összeránthatott volna egy mesterhármast.

A válogatottba ismét meghívott és külföldről keresett támadó gólkirályi címe persze garantált, így zsinórban harmadszor adja a Bognár-féle Paks a bajnokság legeredményesebb játékosát. Azonban a szezonvégi leeresztés sem meglepetés az atomvárosban.

Alapvetően inkább jó, mintsem rossz szájízzel gondolhatnak majd vissza erre az évadra Zalaegerszegen és Pakson is, ám erősen kérdéses, hogy vesznek-e még egy nagy levegőt, hogy felfújják az ünnepi lufit.

Az OTP Bank Liga 33. fordulójának mérkőzéseit az M4 Sport csatornáin élőben közvetítjük.

OTP Bank Liga, 33. forduló
péntek
18.15 –
 Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
20.30 – Zalaegerszeg–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

szombat
20.00 – Puskás Akadémia–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport – körkapcsolás)
20.00 – Debreceni VSC–Újpest FC (Tv: M4 Sport+ körkapcsolásban az M4 Sporton)
20.00 – Vasas FC–MOL Fehérvár (Tv: m4sport.hu – körkapcsolásban az M4 Sporton)

vasárnap
17.30 –
 Mezőkövesd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
21.00 – Több mint 34 – FTC bajnokavató esemény (Tv: M4 Sport)

További tartalmak