Musorujsag
Élő Eredmények

Táblás ház és a fieszta garantált Kecskeméten: már csak az ezüstkorona hiányzik az újonc szezonzárójáról

Táblás ház és a fieszta garantált Kecskeméten: már csak az ezüstkorona hiányzik az újonc szezonzárójáról

m4sport.hu
A dobogós helyezés, ezáltal a Konferencia-liga selejtezője már a zsákban, az ezüstérmes pozíció biztos megszerzéséhez pedig egy pont is elég az újonc Kecskemétnek, amely az OTP Bank Liga zárófordulójában telt ház előtt fogadhatja a Kisvárdát.

Egy órán belül a jegyek nyolcvan százalékát elkapkodták, a mérkőzést követő szurkolókkal közös ünneplés már tető alatt – Kecskeméten méltóképp zárják történetük legfényesebb élvonalbeli évadát.

De bronzosan vagy ezüstösen csillog majd?

Érthető a várakozás a 33. fordulót nyitó, pénteki meccs előtt: már egy pont otthon tartása is azt jelentené, hogy csupán a Ferencváros végez előrébb, mint a két éve még NB III-as KTE. Az ötödik hely (volt) az eddigi csúcs, abszolút első osztályú debütánsként még 2009-ből, amit 2012-ben sikerült megismételni. A kettő közé esett a kupagyőzelem, vagyis a nemzetközi színtérre nem először jutnak ki.

A válogatottba sem az első labdarúgójukat hívták be – de Szalai Gábor lehet a második a klub színeit képviselő pályára lépő. Mindenesetre a saját nevelésű védőt a puszta kerettagságtól kirázta a hideg.

Kapcsolódó tartalom

A Kisvárdánál kényelmesebb ellenfelet egyébként el sem képzelhettek a parádés szezon megkoronázásához (amennyiben bárkinek is megfordult a fejében ilyesmi Kecskeméten a rajtnál): az edzőváltáskor vizionált bronzérem rég elúszott, csak akkor mozdulhatnak el a hatodik helyről, ha kikapnak és az Újpest nyer.

A két csapat közös múltja nem tekint vissza messzire, konkréten arra a két alkalomra, amit ezen kiírásban vívtak. Az októberi kerekedett emlékezetesebbre, Szabó István együttese háromszor egyenlített az egy pontért, idén viszont elegendőnek bizonyult az ősszel is betaláló Katona Bálint március gólját érő bombája a három ponthoz.

A KTE-nél azért kissé elfáradtak a menetelésben, az elmúlt négy fordulóban háromszor is zakóztak, igaz, a már bajnokként érkező Ferencvárost nem kímélték. Noha hazai környezetben is sérülékenyebbek, a bevehetetlen erőd mítosza a hajrára elillant, ám az aktuális párharcbeli veretlenség megőrzése győzelemmel érne fel.

Persze aligha kérné számon bárki is a kecskeméti futballistákon, ha nem így lenne, az esti fieszta hangulatának nem tenne be, ha az érem színéről csupán az üldöző DVSC szombati eredménye döntene. Csank Jánost már így is korábbi bajnokcsapatára emlékezteti, ahogy a fejüket használják.

Az OTP Bank Liga 33. fordulójának mérkőzéseit az M4 Sport csatornáin élőben közvetítjük.

OTP Bank Liga, 33. forduló
péntek
18.15 –
 Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
20.30 – Zalaegerszeg–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

szombat
20.00 – Puskás Akadémia–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport – körkapcsolás)
20.00 – Debreceni VSC–Újpest FC (Tv: M4 Sport+ körkapcsolásban az M4 Sporton)
20.00 – Vasas FC–MOL Fehérvár (Tv: m4sport.hu – körkapcsolásban az M4 Sporton)

vasárnap
17.30 –
 Mezőkövesd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
21.00 – Több mint 34 – FTC bajnokavató esemény (Tv: M4 Sport)

Borítókép: Ünneplő kecskeméti szurkolók (MTI/Bús Csaba)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek