Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: „Sem a magasság, sem a mélység nem rettent" – így ünnepelte a történelmi ezüstérmet a KTE

Videó: „Sem a magasság, sem a mélység nem rettent" – így ünnepelte a történelmi ezüstérmet a KTE

m4sport.hu | Kovács Máté
„Történelmet írtunk" – állt a Kecskeméti TE játékosainak pólóján, miután a csapat 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát és ezzel bebiztosította második helyét a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjában.

A KTE pedig valóban történelmi tettet vitt véghez, hiszen három év alatt az NB III-ból az NB I dobogójáig jutott, ráadásul az ezüstéremmel a klub kvalifikálta magát az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Az újonccsapat az ezüstérmek átvétele és a második helyezettnek járó trófea felemelése után olyan pólót viselt, melyen az szerepelt: „Sem a magasság, sem a mélység nem rettent”, amely Kecskemét városának jelmondata, és amely tökéletesen szimbolizálja a klub elmúlt három idényének utazását.

Így ünnepelte az ezüstérmet a Kecskeméti TE:

A mérkőzés után a teljes kecskeméti stáb, köztük Szabó István, a  csapat vezetőedzője is meghatódottan nyilatkozott. A KTE-ben játékosként is megfordult szakember kiemelte: Természetes, hogy elérzékenyülök. Gondoljanak csak bele, kecskemétiként itt nevelkedtem, itt lettem futballista, majd később itt tudok edzőként teljesíteni, ráadásul csodálatos közönség előtt, s ha még hozzáteszem, hogy a fiam is játszik, akkor persze, hogy meghatódom. 

Az 56 esztendős futballvarázsló hozzátette, a tudatos építkezés, a megfelelő szakmai háttér és az átgondolt játékoskiválasztás volt a sikerük kulcsa. Ez tette elérhetővé, hogy előbb az NB I-be jussanak, majd ilyen előkelő helyen végezzenek. Szerinte végig egyenletes teljesítményt nyújtott a KTE, a végére ugyan kicsit elfáradtak, ez volt a visszaesés oka, ezt pedig a méréseik is megmutatták, de kiemelte, hogy a meghatározó játékosaikat már csak a szíve vitte előre.

Szabó István és játékosai értékelték a szezont:

Nagy Krisztián, a csapat középpályása, aki már a Merkantil Bank Ligában is a Kecskemétet erősítette, kiemelte, hogy a kongó stadiontól eljutottak a telt házig, melyért hatalmas köszönettel tartoznak a fantasztikus szurkolótáboruknak. Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt, s ennek okaként a következő szezonban indulhat az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

Kapcsolódó tartalom

További tartalmak