Musorujsag
Élő Eredmények

Addig védekezett a Honvéd, amíg késő nem lett: a Puskás otthonában elmesélhetetlen hajrában esett ki

Addig védekezett a Honvéd, amíg késő nem lett: a Puskás otthonában elmesélhetetlen hajrában esett ki

M4 Sport
A hajrában kapott gólra még volt válasza a meccs jelentős részében védekező Budapest Honvédnak, de a hosszabbításban elbukott a Puskás Akadémia otthonában az OTP Bank Liga 33. fordulójában, és 2-1-es vereségével búcsúzott az élvonaltól.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Puskás Akadémia – Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Felcsút, v.: Vad II.
gólszerzők: Slagveer (87.), Favorov (93.) illetve Szolnoki (89., öngól)
piros lap: Domingues (92.)
sárga lap: Colley (6.), Plsek (34.), Stronati (51.), illteve Domingues (60., 92.), Szabó A. (64.), Zsótér (87.)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek (Zahedi, 68.), Favorov – Corbu, Baluta, Komáromi (Slagveer 85.) – Colley (Levi, a szünetben, Gruber, 60.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Szabó A., Prenga, Klemenz (Keresztes, 75.) – Eördögh, Zsótér, Gomis (Capan, 82.), Tamás K. (Kerezsi, 75.) – Kocsis (Domingues, 58.), Átrok (Fábiánkovits, 75.), Benczenleitner

 

Ahhoz képest, hogy a Honvéd az életben maradásért lépett pályára, nem sok kockázatot vállalt fel az esetleges gólszerzés reményében, igaz, a dobogóra hajtó Puskás Akadémia sem vezetett hatalmas rohamokat a vezetés megszerzéséért. Az első félidőben így a házigazda kissé könnyű síppal elvett gólján kívül két pontrúgás után alakult ki egy-egy veszélyesebb helyzet, majd már a ráadásban volt egy hazai tűzijáték Szappanos kapuja előtt.

A fordulást követően is hasonló maradt a játék képe, a Puskás Akadémia játékosai ugyan többet próbálkoztak, de a kapu előtt rendre akadályba ütköztek, így Szappanosnak sem kellett bravúrokat bemutatnia.

A 75. percben a Honvéd három tinédzser harcba küldésével próbált változtatni játékán, de a 81. percben kis híján eldőlt a bennmaradás kérdése, a csereként pályára lépő Zahedi hét méterről perdített kapu mellé. A következő vendégtámadás drámai körülmények között ért véget, Domingues cselébe egyértelműen kézzel ütött bele az egyik felcsúti védő, de hosszas videózás után végül szögletet ítélt Vad II.

Néhány pillanattal később jött a várható felcsúti kontra, melynek végén Gruber önzetlenül passzolt Slagveerhez, aki ezzel úgy tűnt, megpecsételte a Honvéd sorsát. A kispestiek ugyanakkor egy öngóllal a 89. percben egyenlítettek és a végén szinte már vészkapussal rohamoztak a győztes gólért, de végül nem jártak sikerrel, sőt, a felcsútiak még megszerezték a három pontot érő találatot egy szöglet után.

Az OTP Bank Liga tabellája

a forduló további eredményei:
ZTE FC-Paksi FC 1-1
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0
Debreceni VSC–Újpest FC 2-0
Vasas FC–MOL Fehérvár 0-0

vasárnap
17:30 Mezőkövesd–Ferencváros (M4 Sport)
(21:00 Több mint 34 – FTC bajnokavató esemény (M4 Sport)

Borítókép: A felcsúti kapus, Markek Tamás (b) és a kispesti Tamás Krisztián a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzésen (MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak