Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák Balázs az ünneplésben is vezér: „Azt mondtam, ezért szeretnék hazajönni!”

Dzsudzsák Balázs az ünneplésben is vezér: „Azt mondtam, ezért szeretnék hazajönni!”

m4sport.hu
A DVSC végzett a harmadik helyen az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjában, ebben pedig óriási szerepet játszott a szezon közben, szeptemberben kinevezett vezetőedző, Srdjan Blagojevic, aki a 10. helyen vette át, majd egészen a dobogóig vezette az együttest, amely így indulhat az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

A Debrecen az Újpestet győzte le 2–0-ra az utolsó fordulóban, bebiztosítva ezzel bronzérmét, amire legutóbb 2019-ben volt példa, igaz, azóta a másodosztályt is megjárták.

Kapcsolódó tartalom

A szezont nem kezdték jól, hat forduló után a 12. helyen álltak és menesztették Joao Janeirót. Blagojevic érkezése összerántotta a csapatot és elindultak fölfelé – kinevezése óta a legtöbb pontot gyűjtötték az OTP Bank Ligában. Összesen három fordulót töltöttek a dobogón, de a legfontosabb számukra, hogy ott zárták a szezont.

A harmadik helyhez nagyon kellett, hogy a múlt héten a Groupama Arénában győzzék le a Ferencvárost. A meccsen a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs gólöröm közben a csuklóját törte, de csereként az utolsó percekben így is pályára lépett.

„Szeretném megköszönni a szurkolótábornak, hogy ennyien kijöttek a stadionba, szeretnénk köszönetet mondani a vezetőségnek, a szakmai stábnak, mindenkinek, aki ennek részese. Ahhoz képest, ahogyan indult a szezon, fantasztikus melót végzett a csapat, az egész város, nagyon büszkék vagyunk.”

„Annak külön örülök, hogy amikor hazajöttem, azt mondtam, ezért szeretnék hazajönni! Büszke vagyok, hogy debreceninek mondhatom magam!”

Dzsudzsák is kiemelte a szezon közben érkező szakmai stáb kiváló, profi munkáját.

„A fejétől kezdődik minden, a vezetőségünk abszolút rendbe rakta a klubot, az edzőnket pedig csak a legmagasabb szinten tudom említeni, hihetetlen profizmussal rendelkezik, ez az eredménye annak, hogy az érkezése óta – idézőjelben – megnyerte a csapat a bajnokságot, hiszen a legtöbb, 47 pontot szereztünk.”

Srdjan Blagojevic M4 Sportnak adott interjúja nem indult könnyen, igaz annál boldogabban: játékosai rohanták meg a nyilatkozni készülő vezetőedzőt.

Amint nyugalmasabb lett a környezet, a 49 éves szerb szakember is megosztotta gondolatait:

„A DVSC-nél töltött időszakom a legjobb élmény edzői karrieremben, fantasztikus csapatom van, mentálisan remek együttes és a klub részéről is mindenki megtette mindent a sikerért, ami azért elsősorban a játékosaim érdeme.”

„Emlékeznünk kell honnan indultunk és látnunk kell, hova jutottunk. Az érkezésem óta szerzett pontok tekintetében mi vagyunk a bajnokság legjobb csapata.”

Blagojevic leszögezte, folytatja a munkát Debrecenben és nagyon magas elvárásokat tűztek ki maguk elé, megtartani a tavasszal produkált szintet az eddig elért sikereknél is nehezebb lesz, de folytatják a munkát.

Zárásként a debreceni játékosok és edzők nyakukba akasztották a jól megérdemelt bronzérmeket, majd a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs magasba emelte a harmadik helyezettnek járó trófeát.

Az OTP Bank Liga bronzérmese 2023-ban: a Debreceni VSC.

Az OTP Bank Liga tabellája

Kapcsolódó tartalom

OTP Bank Liga, 33. forduló
péntek
ZTE FC-Paksi FC 1-1 (1-1)
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

szombat
Debreceni VSC–Újpest FC 2–0 (1–0)

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 2–1 (0–0)
Vasas FC–MOL Fehérvár 0–0 (0–0)

vasárnap
17.30 –
 Mezőkövesd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
21.00 – Több mint 34 – FTC bajnokavató esemény (Tv: M4 Sport)

További tartalmak