Musorujsag
Élő Eredmények

Ha a Fehérvárnál nem kísértenék a sorsot, akkor olyat kell tenniük, ami a szezon során még nem sikerült

Ha a Fehérvárnál nem kísértenék a sorsot, akkor olyat kell tenniük, ami a szezon során még nem sikerült

m4sport.hu
Angyalföldi győzelmével minden kérdést lezárna, a MOL Fehérvár szezonját látva azonban egyáltalán nem egyértelmű, hogy veszi majd a biztosan kieső Vasas jelentette akadályt az OTP Bank Liga 33. fordulójában.

Való igaz, megúszhatja a pofára esését a Vidi úgy is, ha nem nyer: ehhez az kell, hogy a párhuzamosan zajló meccsen a Honvéd ne kerekedjen felül a Puskás Akadémia otthonában. De már így is a tűzzel játszik.

Kapcsolódó tartalom

A tuti utolsó Vasas legyőzése tényleg minimális elvárásnak tűnik az élvonalbeli tagság megőrzéséhez, csakhogy a Fehérvár írd és mondd, egy, azaz 1 győzelmet számlál idegenben. Azt is még októberben érte el.

Ehhez még hozzájön, hogy a szezon során egyetlen egyszer sem nyert két egymást követő fordulóban.

A kétszeri edzőváltás tehát nem hozott megváltást, és ugyan Bartosz Grzelak sem teheti majd ki az ablakba, ha vonal felett tartja csapatát, mégsem hihető, hogy mindig a kispadról sugároznak a problémák. Elvégre az edzőket is odaülteti valaki!

Lám, a Vasasnál is két edzőtől váltak meg a szezon közben, mégis retúrjeggyel fordulnak vissza a másodvonalba. A megerősített Nagy Miklós sportigazgató már hetek óta a jövő évi terveket szövögeti. Dombó Dávidtól, Silye Eriktől és Balogh Norberttől már el is köszöntek.

Kapcsolódó tartalom

Közben a végjáték cseppet sem szépít az idényen: a csapat öt meccse nem nyert. Ami nem meglepő, veretes, ám a 2000-es években komoly hullámvölgyekkel tarkított múlt során sosem zártak ily kevés győzelemmel. Ugyanakkor az eddigi négyből az egyik a Fehérvár tavalyi látogatása.

Érdekesség a végére: május 27-i időpont a közelmúltban örömet és bánatot is hozott már a fehérváriaknak: 2017-ben a bajnoki döntő elbukása, egy évre rá, a bajnoki cím megszerzése kötődik ehhez a dátumhoz. Mindkettő a Honvéd ellen, de baljós, hogy előbbi is idegenben történt.

A fehérváriak meg is próbálnak majd otthonos környezetet teremteni: a klub ingyenes szurkolói buszokat indított, hogy minél többen kedvet kapjanak a kétes kimenetelű kiránduláshoz.

Az OTP Bank Liga 33. fordulóját az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az m4sport.hu-n követhetik élőben.

OTP Bank Liga, 33. forduló
péntek
ZTE FC-Paksi FC 1-1 (1-1)
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

szombat
20.00 – Puskás Akadémia–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport – körkapcsolás)
20.00 – Debreceni VSC–Újpest FC (Tv: M4 Sport+ körkapcsolásban az M4 Sporton)
20.00 – Vasas FC–MOL Fehérvár (Tv: m4sport.hu – körkapcsolásban az M4 Sporton)

vasárnap
17.30 –
 Mezőkövesd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
21.00 – Több mint 34 – FTC bajnokavató esemény (Tv: M4 Sport)

Borítókép: Kenan Kodro gólöröme az OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-ZTE FC mérkőzésen (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak