Musorujsag
Élő Eredmények

Néhány kiszemeltjével már megállapodott a Fradi – az elnök szerint hat igazolás legalább szükséges, Hajnal azt mondja, lehet, több is lesz

Néhány kiszemeltjével már megállapodott a Fradi – az elnök szerint hat igazolás legalább szükséges, Hajnal azt mondja, lehet, több is lesz

M4 Sport
A Ferencváros bajnokavató ünnepségén Kubatov Gábor klubelnök minimum hat új igazolást szükségességéről beszélt, amihez Hajnal Tamás sportigazgató annyit tett hozzá, hogy ez a szám magasabb is lehet – és azt is elmondta, néhány kiszemelt már alá is írta a szerződését.

„Megpróbáltuk, de nem sikerült – kezdte önkritikusan az M4 Sport kamerái előtt Kubatov Gábor, mert a szezon közben érkezők ezúttal nem győzték meg arról, hogy a nyári európai kihívásoknál megfelelő alapot nyújtanak majd. – Az a baj, hogy a télen kölcsönbe hozott igazolások nem váltották be igazán a reményeket. Azóta elkezdtünk nagyon komolyan dolgozni. Azt remélem, hogy a nyári igazolásaink már befogják. Szerintem vagy hat játékost kell hoznunk.”

A klubelnök kiemelte, hogy a kiszemelt futballisták kritériumai közt a sebességük mellett – hogy versenyképesek legyenek nemzetközi szinten – a bajnok karaktereket keresik, akik a nagy meccseket kihívásként kezelik. „Ilyen játékosokat néztünk most. Az igazolások száz százaléka sosem válik be. Ha hatvan százalékuk igen, az jó” – összegzett.

A bajnok Ferencváros labdarúgói ünnepelnek csapatuk éremátadási ünnepségén az MVM Dome-ban (MTI/Illyés Tibor)

Hajnal Tamás sportigazgató rövidesen rátromfolt az igazolások mértékére: „A tervek szerint lehet picit több is lesz. Zajlanak a tárgyalások.” Sőt akadnak, amelyek „már lezárultak és megtörtént az aláírás. A bejelentések is hamarosan meg fognak történni” – jelentette be Hajnal, majd azzal folytatta, van néhány további eset, ahol nagyon közeliek az álláspontok.

Neveket nem említett, de néhány konkrét pozíciót, ahová célzottan keresik a megoldást, igen. Több különböző csapatrész is erősítésre szorul, más-más stílusú játékosokkal. Kilences poszton kimondottan befejező csatárra lenne szükségük. A pálya közepén Aïssa Laïdouni eligazolása Muhamed Besic sérülésével karöltve jelentett igazán nagy hiányt. „Két kulcsjátékos, a két motor kiesett a középpályáról. Nagyon fontos, hogy ott legyen több alternatívánk. Több minőségi alternatívánk. Különböző típusokkal. Esetleg aki kicsit mélységibb, szervező játékos. Illetve olyan, aki egy az egy elleni játékban dinamikusan rá tud gyorsítani, területet tud nyerni. Természetesen megvannak a fejünkben az elképzelések, hogy milyen profilokat keresünk.”

Azt azonban leszögezte, továbbra sem egyszerű kihívás a magyar bajnokságba igazolni. „Még mindig nem az a vonzerő, még ha sikeres időszakot tudunk is magunk mögött.” Ezért akár hosszú hónapokon keresztül is eltart egy-egy játékos meggyőzése. Bízik benne, a válogatott szünetet követően, legkésőbb a június 26-án kezdődő második edzőtáborra összeáll a keret és fel tud készülni a Bajnokok Ligája-selejtezőkre. „Sokat dolgoztunk előre”, hogy időben csatlakozzanak az új labdarúgók.

„Fontos, hogy olyan közegbe érkezzenek, amelyhez tudnak alkalmazkodni. Nem szabad elvárni, hogy egy új játékos azonnal megváltoztat mindent. Ennek a csapatnak, ennek a váznak, a szakmai stábnak meg kell teremtenie azt a keretet, amibe minél gyorsabban be kell illeszkedniük” – összegzett. Végezetül azt is elárulta, magyar játékos is szerepel az átigazolási terveikben.

Az OTP Bank Ligát mezőkövesdi vereséggel befejező Ferencváros vasárnap este a 34., zsinórban ötödik bajnoki címét ünnepelte az MVM Dome-ban.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek