Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár Nego mellett három, korábban nagy dérrel-dúrral bejelentett megváltójától vált meg

A Fehérvár Nego mellett három, korábban nagy dérrel-dúrral bejelentett megváltójától vált meg

molfehervarfc.hu
Hivatalosan is bejelentette a MOL Fehérvár: Nego Loic elhagyja a klubot, és mellette további három légiós is távozik, akikben közös, hogy bejelentésükkor nagy várakozással tekintettek szereplésük elé.

„Négy játékos távozik csapatunk keretéből, ugyanis Nego Loic, Alef és Jevhen Makarenko szerződése is lejár a szezon végén és egyik labdarúgónknak sem kínált klubunk új szerződést. Ugyancsak távozik Claudiu Bumba, akinek érvényes szerződése közös megegyezéssel kerül május 31-ei dátummal felbontásra” – áll a klubhonlap szűkszavú bejelentésében, amelynek végén megköszönik a futballisták klubért végzett munkáját.

Vegyük sorra, mit is.

Nego az utolsó forduló előtt – amelyben végül a Vasas ellen kiszenvedett pont is bennmaradást ért a Vidinek – jelezte, ennyi volt a közös történet. A magyar válogatott védő, akire Marco Rossi júniusban is számít, dicsőbb időszakok kulcsembereként szorult a keret peremére, Angyalföldön be se cserélték. A szurkolók aligha kérik majd rajta számon, hova csúszott le az elmúlt pár szezonban a csapatuk.

Kapcsolódó tartalom

Alef megszerzését nagy erősítésként harangozta be 2020 nyarán az akkori sportigazgató, Kovács Zoltán. „Régóta figyeltük a játékát, többször láttuk élőben is. Filipe Oliveira segítségével jelen vagyunk a portugál, illetve a spanyol piacon is, ami egy kiaknázatlan terület a magyar klubok számára, így külön öröm, hogy ezúttal Portugáliából, egy élklubtól tudtunk igazolni” – nyilatkozta a Bragától szerződtetett brazil középpályásról, aki 22, 13, végül 4 bajnokival azóta folyamatosan mondott ellent a szavainak. A nemzetközi kupatapasztalatát sem aknázták ki: két-két selejtező jutott neki az Európa-ligában és a Konferencia-ligában. Igaz, ebben ebben súlyos sérülés is hátráltatta, 2022 nyarán Achilles-ín szakadást szenvedett.

„A klub célja, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepeljünk majd, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalata” – ezzel a felütéssel már a Kovácsot váltó Sallói István jelentette be a Bajnokok Ligájában és az El-ben is megforduló Makarenkóról. Hogy az Anderlechttől megkaparintott ukrán futballista mennyire sokat tett hozzá a középpályás játék erősebbé válásához, arról nincsenek idézeteink, és alapvetően valóban biztos pontnak számított mióta 2021-ben aláírt. Csakhogy azóta is megállás nélkül csúszott lejjebb a csapat. Huszti Szabolcs korábban kijelentette, amíg ő irányítja a csapatot, nem számít a játékára. Huszti ment, a helyére érkező Bartosz Grzelak viszont azonnal visszahívta.

A Kisvárdáról kinézett Bumbával kapcsolatban, Sallói jelezte, hosszabb ideje üldözték, mielőtt tavaly lecsaptak rá. „Már télen is felmerült, akkor azonban nem sikerült megállapodnunk a Kisvárdával, úgyhogy fél évvel később sikerült leigazolnunk. Személyében kreatív támadóval bővült a játékoskeret, a csatárok mögött bárhol tud játszani. Gólok, gólpasszok vannak a játékában, emellett nagy játékintelligenciával rendelkezik és több poszton is bevethető univerzális játékosról van szó.”  A rövidesen elküldött sportvezető nem tévedett, mikor Michael Boris variációs lehetőségeinek bővülését emelte ki a román támadó kapcsán, mert a német edző távoztával Husztinál csupán fél órát kapott, aztán nem működött a kémia. Juhász Rolandnál, az új sportigazgatónál már vissza sem került a első csapat keretébe, de ahogy az igazolásakor, fél év átfutási idő szükségeltetett a távozásához is, holott januárban kiadták volna az útját.

A MOL Fehérvár jövőbeli jobb szerepléséhez valószínűleg szűkebb szóvirágokkal díszített, alaposabb átigazolási politika is elkél majd.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: A fehérváriaktól elköszönő Nego Loic (MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak