Musorujsag
Élő Eredmények

A Milan után az Union Berlin érkezik a ZTE fiesztájára

A Milan után az Union Berlin érkezik a ZTE fiesztájára

ZTE
Júliusban Schäfer András klubját, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó Union Berlint fogadja a Zete-fieszta keretein belül a MOL Magyar Kupa idei győztese.

A Zalaegerszeg hagyományos nyári eseményén tavaly nyáron az aktuális olasz bajnok Milan vendégszerepelt – és kapott ki a házigazdával vívott felkészülési mérkőzésen.

Az ünnepi eseményre általában a szezon első tétmeccse, azaz a bajnokság rajtja előtt kerül sor, ezen a nyáron azonban a ZTE-nek a nemzetközi porondon is jelenése lesz: a klubtörténet első kupasikere okán a Konferencia-liga második selejtezőkörében kapcsolódik be a sorozatba.

Az Union Berlin nem az egyik, hanem a legsikeresebb szezonján van túl: a Bundesligában negyedikként zárt, így először kvalifikált a Bajnokok Ligájába. Hogy Schäfer András ott lehet-e majd a pályán ZTE Arénában július 15.-én – és a BL-ben – az még kérdéses, hiszen a tavaly ősz óta többször műtött magyar válogatott középpályás a közelmúltban ismét megsérült.

Az OTP Bank Ligában 9.-ként végző ZTE-nél néhány napja hosszabbították meg kupadöntő előtt kinevezett vezetőedző, Boér Gábor szerződését.

Borítókép: A ZTE második gólja az olasz bajnok AC Milan kapujában a 2022 nyarán játszott felkészülési mérkőzésen (MTI/Varga György)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek