Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi odaszúrt: szurkolókkal és állás nélküli edzőkkel állítaná össze a keretet

Marco Rossi odaszúrt: szurkolókkal és állás nélküli edzőkkel állítaná össze a keretet

m4sport.hu
A szövetségi kapitány a RangAdó-gálán közreműködött: Szabó Istvánnak adta át a szezon legjobb edzőjének járó díjat. Ha már az M4 Sport stúdiójában járt, interjút is adott, melyben a vasárnap véget ért NB I-es szezonról és múlt heti kerethirdetéséről is beszélt.

A válogatottra júniusban két Eb-selejtező vár, előbb Montenegró, majd Litvánia ellen. Rossi múlt héten hirdette ki keretét, melyben hiányzók és újoncok is akadnak, és ahogyan mindig, a névsor ezúttal is remek vitatéma.

Rossi – egyértelmű iróniával – megjegyezte, természetesen hozzá is eljutnak a kritikák, ezért egy reformjavaslattal keresi majd fel Csányi Sándort, az MLSZ elnökét:

„Minden kerethirdetés után olvasom a kommenteket, nem a Holdon élek, így hozzám is eljutnak. Ha ebből kell ítélnem, szinte lehetetlen kerethirdetést tartani. Azt szeretném, sőt fogom javasolni a szövetség elnökének, a jövőben másképp intézzük a kerethirdetéseket: jöjjön létre egy bizottság, melyben minden NB I-es csapat két-két szurkolóval képviseltetné magát, bedolgoznának szakértők, az épp állás nélküli edzők, valamint három NB I-ben dolgozó edző, akik rengeteg elfoglaltságuk mellett szorítanának időt arra, hogy tanácsokat adjanak, kiket hívjunk be. Ez a tanács döntene a keret összetételéről, így mindenki elégedett lenne, én pedig eközben edzegetném a játékosokat, nem lenne vita, kisimulnának a ráncok.”

Komolyra fordítva a szót megindokolta, mit vár el az NB I-ből beválogatott játékosoktól:

„Amikor a magyar bajnokságból hívok be játékost, a várható teljesítményre kell összpontosítanom, azaz, nemzetközi szinten is képes lesz-e azt a teljesítményt nyújtani, mint amit az NB I-ben. Ezért igyekszünk olyan labdarúgókat a keretbe szólítani, akik ezt garantálni tudják fizikai, taktikai és technikai szinten.”

Kapcsolódó tartalom

„A mérkőzések intenzitása egy olyan különbségi faktor, ami kiütközik, ez pedig szorosan összefügg a minőséggel” – jegyezte meg az OTP Bank Liga színvonaláról, emellett pedig a vasárnap véget érő szezonról, annak pozitív és negatív meglepetéseiről is beszélt:

„Sok meglepetéssel szolgált a szezon, elsősorban az ezüstérmes Kecskemét szereplése, arra talán még a klubvezető sem számítottak, hogy nemzetközi szereplés vár rájuk. Ugyanúgy a Fehérvár és a Honvéd szurkolói sem számítottak arra, amit kaptak, a kettő közül utóbbiak lehettek szomorúbbak.”

„Ez a szezon bizonyította, ha egy csapat jól szervezett és követi az edző útmutatásait, eljuthat a csúcsra.”

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Marco Rossi pályabejáráson a Luxembourg Stadionban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak