Musorujsag
Élő Eredmények

A vezetés marad, a költségvetés és a keretlétszám csökken a Vasasnál

A vezetés marad, a költségvetés és a keretlétszám csökken a Vasasnál

m4sport.hu
Az angyalföldi klubnál a szakmai és pénzügyi költségvetésre meghatározott határidő lejárt, eldőlt a folytatás.

Az már fordulókkal az OTP Bank Liga zárása előtt eldőlt, hogy a Vasas labdarúgócsapata búcsúzik az élvonaltól. Nem sokkal ezután a klub vezetése állománygyűlést hívott össze, mely során drasztikus, a jövőt befolyásoló bejelentések hangzottak el.

Nagy György többségi tulajdonos az állománygyűlésen – melyen a csapat és a stáb minden tagja megjelent – megerősítette, hogy a sportigazgatói pozíciót továbbra is Nagy Miklós látja el, továbbá a sportigazgatót megbízta, hogy két hét alatt, egészen pontosan 2023. május 30-ig készítse el a másodosztályra vonatkozó, gazdasági és szakmai szempontból egyaránt megfelelő és kivitelezhető költségtervet.

A klub hivatalos honlapján tájékoztatta szurkolóit a döntésről. ebből kiderül, a klubvezetés a kialakult helyzetet konszolidálta. Az elmúlt két hétben lezajlottak a bércsökkentésekkel és szerződésbontásokkal kapcsolatos egyeztetések, elkészült a következő szezonra vonatkozó pénzügyi és szakmai terv, melyet a klub tulajdonosi és szponzori köre pénteken elfogadott.

Kapcsolódó tartalom

A fentiek alapján a Vasas Futball Clubot továbbra is a jelenlegi tulajdonosi kör fogja irányítani.

A kialakult helyzethez képest célként fogalmazódott meg a jelentősen alacsonyabb költségvetés és leszűkített keretlétszám mellett a csapat meghatározó részét együtt tartani, másrészt a klub szakmai koncepciójának, a fiatal labdarúgók felnőtt futballba történő integrációjának egyik fő alappilléreként biztosítani a Vasas FC II. további versenyeztetését. Mindkettő sikerült. A keretet érintő első lépésekről klubhonlapunk már napokkal ezelőtt beszámolt. A tárgyalások még nem fejeződtek be, a június 19-én kezdődő felkészülési időszakig további személyi változások várhatók” – áll a közleményben .

További tartalmak