Musorujsag
Élő Eredmények

Csercseszov lett a legjobb külföldön dolgozó edző az orosz Premjer Liga gáláján

Csercseszov lett a legjobb külföldön dolgozó edző az orosz Premjer Liga gáláján

m4sport.hu | Szerző: K.M.
A hétvégén rendezték az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premjer Liga díjátadó gáláját, melyen a Ferencvárosi TC vezetőedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot választották a legjobb külföldön dolgozó edzőnek, aki megnyerte az OTP Bank Ligát a Fradival és az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé vezette a zöld-fehér mezes együttes.

A Ferencváros sorozatban ötödik, egyben 34. bajnoki címét gyűjtötte be az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjában, valamint 48 év elteltével jutott el egy európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszába. Az orosz bajnokság díjátadó gáláján az újságírók és a szurkolók szavazatai alapján Sztanyiszlav Csercseszovot választották a legjobb külföldön dolgozó edzőnek. Az 59 esztendős szakember többek között a a kazah szövetségi kapitányt, valamint a szlovén, lett, észt, üzbég és azeri bajnokságban tevékenykedő kollégáit előzte meg a voksoláson.

„Egyértelmű, nehéz szezon volt, sok meccsel, edzéssel, nehéz helyzetekkel, de ezek számunkra fontos pillanatok voltak. Egy edzői tanfolyamon ilyen helyzetekkel nem találkozik az ember. Fontos volt megtalálni sok ilyen helyzetben a megfelelő megoldást, volt, amikor ez nem bizonyult lehetségesnek. De a legfontosabb, hogy a csapat nagyon tisztességesen nézett ki az európai porondon, és persze az, hogy bajnokok lettünk. A megszerzett tapasztalat is nagyon fontos. 63 meccsünk volt ebben a szezonban, azt hiszem. Tehát egy jó, tanulságos szezonon vagyunk túl” – mondta Csercseszov. „A következő szezonban a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája csoportkörébe akarunk jutni. Nem lesz könnyű, de meg akarjuk csinálni” – olvasható a fradi.hu-n.

A Fradi trénere személyesen vette át a díjat a moszkvai gálán.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a csapat sajtótájékoztatóján a leverkuseni BayArenában 2023. március 8-án. A magyar bajnok labdarúgócsapat másnap a Bayer Leverkusen ellen lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjében. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak