Musorujsag
Élő Eredmények

„Egy halvány gerlefinggal jobbak voltunk" – Urbán Flórián szakmai elemzése az osztályozó után

„Egy halvány gerlefinggal jobbak voltunk" – Urbán Flórián szakmai elemzése az osztályozó után

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A BVSC-Zugló idegenben 2–1-re legyőzte a Szentlőrincet a két csapat NB II-es osztályozóján, így kiharcolta a feljutást a Merkantil Bank Ligába. A találkozó után Urbán Flórián, a fővárosiak vezetőedzője a maga őszinteségével értékelt a klubnak.

„A sors igazságtalansága lett volna, ha nem mi (jutunk fel), hiszen 38 bajnokin keresztül voltunk veretlenek és az osztályozó első meccsén sem kaptunk ki – kezdte értékelését Urbán Flórián, az NB II-be frissen feljutott BVSC-Zugló vezetőedzője a klub által közzétett videóban. – Az edzéseken keményen dolgoztunk, egy célunk volt, hogy egy osztállyal feljebb léptünk. 

A két mérkőzés alapján úgy gondolom, hogy finoman fogalmazva, egy nagyon halvány gerlefinggal jobbak voltunk a Szentlőrincnél.”

Urbán kiemelte Dudás János erőnléti edző munkáját, hiszen már az NB III-ban és az osztályozó során is a hajrában bizonyultak erősebbnek ellenfeleiknél. Szerinte csapata fizikailag fel van építve, ami nagyon fontos dolog. A BVSC vezetőedzője kabalasapkájáról is beszélt:

„A sapka még itt van – mutatta fehér fejfedőjét Urbán. – Most is elkérték a szurkolók, de mondta a menyasszonyom, hogyha egész évben szerencsét hozott, ne váljak meg tőle, pedig én szívesen odaadtam volna. Otthon a nadrág nem mindig rajtam van, szóval a sapka az maradt.”

Urbán Flórián azt is elárulta, hogy ugyan már visszavonult a fogyasztástól, de néhány napig most „nagyon csúnyán kiveri a biztosítékot”, mert megérdemli. S a játékosai is megérdemlik, mert keményen dolgoztak. A vezetőedző bízik benne, hogy ezzel a kerettel vágnak majd a másodosztály küzdelmeinek is.

Kapcsolódó tartalom

A BVSC-Zugló hatalmas fölénnyel nyerte meg az NB III Keleti csoportját, 38 forduló alatt 32 győzelem és hat döntetlen a mérlege, így 102 pontot gyűjtött. Az osztályozón aztán a hazai 0–0-t követően idegenben 2–1-re legyőzte a Szentlőrincet, így kiharcolta az osztályváltást. A fővárosi klub 22 évet követően szerepelhet ismét az NB II-ben.

Borítókép: bvsc.hu

További tartalmak