Musorujsag
Élő Eredmények

Sinka a szezon felfedezettje, Szabó a legjobb játékos, Vágó a gólkirály a Simple Női Ligában

Sinka a szezon felfedezettje, Szabó a legjobb játékos, Vágó a gólkirály a Simple Női Ligában

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A Ferencváros történelmi bajnoki címével zárult a Simple Női Liga, a 2022/2023-as idény végeztével pedig a RangAdó-gála keretein belül díjazták a csapatok a szezon legjobbjait.

A díjátadó előtt Margaret Kratz, a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a mögöttünk hagyott szezont.

„Pozitívnak látom az NB I-et, ősszel még volt néhány fájóan sima meccs, de a szezon második felére kiegyenlítetté vált a liga, akkor a legkirívóbb különbség 7-8 gól volt. Többször előfordult, hogy az újoncok megtréfálták esélyesebb ellenfeleiket. Fiatal játékosok kerültek fel, sokkal több lehetőségük volt itt a fejlődésre. Ez a magyar futball számára hatalmas előny” – utalt Margaret Kratz a Simple Női Liga 12 csapatosra duzzasztására.

A szövetségi kapitány kiemelte, a válogatottnál is szívesen dolgozik fiatal játékosokkal, a klubok mellett a nemzeti csapatban is fontos megtalálni az egyensúlyt az idősebbekkel.

„Akinek van motivációja, próbálja ki magát külföldön, hiszen a topligákban még magasabb a tempó, még többet lehet tapasztalni, gyorsabb, agresszívabb focit játszanak a csapatok” – magyarázta Kratz.

A szezon felfedezettje: Sinka Napsugár (Puskás Akadémia FC)

„Hatalmas megtiszteltetés, szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott. Elsősorban szüleimnek és edzőimnek vagyok hálás, nélkülük nem állhatnék itt” – mondta elérzékenyülve a fiatal játékos, aki 22 mérkőzésen hat gólt szerzett és négy gólpasszt is kiosztott.

„Nagyon hosszú szezon volt, mélypontokkal, hiszen elvesztettük a kupadöntőt és a harmadik helyet. De ez nem nagy probléma, mert fiatalok vagyunk, és sok időnk van még trófeákat nyerni. Az apróbb dolgokból is építkeznünk kell” – hangzott a rendkívül érett nyilatkozat a mindössze 16 esztendős hölgytől.

Sinka kiemelte, edzői mindig próbálták belőle kihozni a maximumot, ezt pedig saját magán is érezte, egyre magabiztosabb lett a szezon során.

„A csapat jó egységet alkot, jó kémia alakult ki köztünk. A rutinosabb játékosok folyamatosan segítenek, mindig biztatnak, minden meccsre úgy mentünk fel, akár a Fradi vagy az MTK ellen is, hogy mindenképp nyernünk kell” – emelte ki a PAFC mentalitását a fiatal játékos, aki szerint az elismerést a csapat nélkül nem kaphatta volna meg.

További terveiről elmondta, mindenképp szeretne bemutatkozni a felnőtt válogatottban.

Kapcsolódó tartalom

A szezon játékosa: Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)

„Különös megtiszteltetés, hiszen olyanok is szavaztak rám, akik ellen megmutattam a tudásomat. Köszönöm a csapatomnak és a családomnak, mert nélkülük sem sikerülhetett volna” – így Szabó Viktória, az év játékosa.

„Régóta erősítem a Ferencváros keretét, de erre még nem volt precedens, hogy 24-ből 24-et megnyerjünk, ráadásul a gólrekordot is megdöntöttük” – büszélkedett a 26 éves középpályás.

„A posztomból adódóan nem kimondottan a góllövés a feladatom, de most jól kijött a lépés, a társaim is kellettek hozzá, meg persze a magabiztosságom is” – mondta Szabó, aki a tavalyi egy gólja után ezúttal már 13-at szerzett, s a klubvezetőknél, játékosoknál kiérdemelte az „Év játékosa”-címet.

Szabó kiemelte, egész évben jól frissített a csapat, így a bajnoki döntő második mérkőzésén ennyire tudtak dominálni az ETO-val szemben. A középpályás elmondta, elsősorban fejben érett meg az elmúlt években, ami jó hatással van a játékára is.

„Egyre nagyobb rivaldafényben játszunk, ami pozitív visszajelzés a női labdarúgásban. Próbáljuk ezt kihasználni és élni a lehetőségeinkkel. A tévés meccseinken próbáljuk megmutatni, hogy igenis nézhető a női foci” – mondta az aktuális MVP.

Kapcsolódó tartalom

A gólkirály: Vágó Fanny (Ferencvárosi TC)

„Köszönöm a csapat és a stáb támogatását, valamint a klub vezetésnek azt a bizalmat, amit kapok tőlük. Illetve hálás vagyok a családomnak is” – mondta a díj átvételét követően Vágó Fanny, aki 28-szor talált be az élvonalban, s sorozatban harmadszor lett a liga gólkirálya.

„A csapat mindenek felett áll, fontosabb a bajnoki cím, és mindig a legfrissebb siker, ami a legjobban csillog. A Győr elleni bajnoki finálé és a hibátlan bajnokság örökre emlékezetes marad. Én úgy emlékszem, hogy már a legelején megfogalmaztuk, hogy vereség nélkül hozzuk le a bajnokságot, így még nagyobb értéke van” – jelentette ki Vágó Fanny.

A játékosedző kiemelte, folyamatosan forgatták a csapatot, kiemelt cél volt, hogy mindenkit tűzben tartsanak, így az egész keret extrán motivált volt. Vágó szerint Bajnokok Ligájában szeretne a csapat minél inkább előrelépni, ennek megfelelően készülnek már a nyár folyamán is.

„Szeretnénk előrelépni. Jó úton járunk, de még szeretnénk fejlődni, hogy elérjük végre a célunkat nemzetközi porondon is – tekintett előre Vágó. – Sok nehézségen mentünk át ebben az évben, és ez mutatja meg a csapat erejét, hiszen végig egységesek maradtunk. Motiváltak vagyunk, minden nap többet szeretnénk, nem a bajnokikra, hanem már a döntő mérkőzésekre készülünk végig.”

Borítókép: mlsz/Twitter

További tartalmak