Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Barnabás: Folytatni szeretném, amit elkezdtem, a Ferencvárosnál jobb helyet erre is nem is találhattam volna

Varga Barnabás: Folytatni szeretném, amit elkezdtem, a Ferencvárosnál jobb helyet erre is nem is találhattam volna

m4sport.hu
A Ferencváros labdarúgócsapatának új szerzeménye, a magyar válogatott Varga Barnabás az együttes hivatalos honlapjának beszélt a klubváltás után.

 

A 28 esztendős labdarúgó a Haladás utánpótlásában nevelkedett, innen 2010-ben az osztrák Eberauhoz szerződött, ahol hat évet játszott. Innen a Mattersburg és a Lafnitz következett, utóbbiban 2019-ben 30 mérkőzésen 12 gól mellett kiosztott 5 gólpasszt is.

Varga Barnabás ezt követően a Gyirmóthoz került, amellyel első szezonjában feljutott az élvonalba (24 meccsen 12 gól), majd az első osztályban sem vett vissza és 29 találkozón 13 gólt szerzett és további hat gólnál adott passzt. Végül aztán a Pakshoz igazolt, melynek színeiben 31 bajnokin 26-szor volt eredményes, ezzel ő lett az NB I gólkirálya, ami után RangAdó díjátadó gálán ő kapta meg a szezon legjobb játékosának járó elismerést is.

A kiugró év után a Ferencváros le is csapott a támadóra, aki a klub hivatalos honlapján elmondta, nagy büszkeséggel tölti el, hogy a zöld-fehéreknél folytathatja.

Kapcsolódó tartalom

Természetesen nagyon büszke vagyok arra, hogy mindezt sikerült elérnem, főleg ilyen rövid idő alatt. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a Fradihoz szerződhettem, mindent meg fogok tenni azért, hogy legalább olyan jól teljesítsek, ahogy korábban” – idézi a fradi.hu a csatárt.

Csatár vagyok, a gólszerzés a feladatom, és mindig próbáltam ennek megfelelően teljesíteni. Úgy érzem, hogy az eddigi csapataimban tudtam alkalmazkodni a körülményekhez, valamint támogató volt a közeg, a csapattársak és a szakmai stáb. Bízom benne, hogy ez a Ferencvárosban sem lesz másképp.”

Varga hozzátette: folytatni szeretné, amit elkezdett, ehhez pedig az FTC a lehető legjobb hely számára.

„A Fradi a legerősebb magyar klub, kimondhatom, hogy egyértelmű célunk a bajnoki trófea újbóli elhódítása. Emellett természetesen számomra óriási lehetőség, hogy az európai kupaporondon is megmutathatom magam, szeretnénk minél tovább menetelni a BL-ben. Mindent meg fogok tenni azért, hogy megkapjam a lehetőséget a bizonyításra, és megpróbálok élni is vele. Sportoló vagyok, mindig arra törekszem, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszak. Azt gondolom, hogy Magyarországon már sok mindent elértem, de nem dőlhetek hátra, mert egy óriási lehetőség kapujában állok. Folytatni szeretném, amit elkezdtem, és a Ferencvárosnál jobb helyet erre is nem is találhattam volna.”

 

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak