Musorujsag
Élő Eredmények

Éhes és jó focit játszó Honvédot szeretne az új vezetőedző

Éhes és jó focit játszó Honvédot szeretne az új vezetőedző

m4sport.hu
Az NB I-ből kiesett Budapest Honvéd új vezetőedzője éhes, jó focit játszó csapatot szeretne a pályán látni, amelyik a saját értékeire támaszkodik.

A június 1-én kinevezett Pinezits Máté az M4 Sportnak elmondta, nagyon meglepte a felkérés. „Annyira hirtelen jött ez az egész, aztán azon kaptam magam, hogy elkeztem tervezni a felkészülést, szóval amikor elkezdtem azon gondolkodni, hogy mi legyen, azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag magamban már eldöntöttem” – fogalmazott a 39 éves szakember, aki korábban Sopronban és az MTK utánpótlásában is dolgozott, majd 2020 nyarán érkezett a Magyar Futball Akadémiára, ahol három szezonon keresztül vezette az U19-es csapatot.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette, döntését nem befolyásolta, hogy eddig utánpótláscsapatoknál dolgozott. „Emberekkel dolgozunk, rájuk kell hatni, azt kell elérni, hogy hatást tudjunk kiváltani az emberekre. Próbálok ugyanúgy viselkedni egy kisgyerekkel is, mint egy idősebb úrral vagy nénivel, ilyen szempontból nincs különbség” – fogalmazott.

A szakmai munkával kapcsolatban határozott elképzelései vannak, de szerinte ahhoz, hogy sikeres legyen a munka, ki kell kérni a környezet véleményét és tanácsát is. „Ez fontos ahhoz, hogy az ember több legyen” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Azzal kapcsolatban, hogy milyen Honvédot szeretne látni a következő szezonban, Pinezits Máté elmondta, egy éhes, jó focit játszó csapatot, amelyik élvezi a játékost és a saját értékeire támaszkodik. „Szeretnénk kontroll alatt tartani a mérkőzéseket akár labdával, akár labda nélkül. Napi szinten el szeretnénk végezni azt a munkát, amely által mindegyik mérkőzésen reális esélyünk van a győzelemre. Ha ez megvan, akkor apránként tudunk építkezni a megfelelő irányba.”

A keret tagjait szeretnék megtartani Kispesten, de Pinezits szerint az, hogy a fiatalok iránt nagy a kereslet, azt jelenti, hogy jól dolgozott a stáb, a játékosok pedig jó teljesítményt nyújtottak. „Szeretnénk a saját értékeinket megtartani, hozzájuk pedig egy-egy olyan játékost hozzácsapni, akik ebben a projektben részt tudnak venni.”

Kapcsolódó tartalom

A szakembert elmondása szerint nagyon megviselte a Honvéd kiesése, abban bízik, hogy a játékosokat is „még inkább éhessé” teszi ez a tapasztalat és tanulni tudnak belőle. Természetesen szeretnének minél előbb visszajutni az élvonalba, de a folyamatában, részleteiben is szeretné látni a fejlődést.

Borítókép: Pinezits Máté (Fotó: honvedfc.hu)

További tartalmak