Musorujsag
Élő Eredmények

Bogdán Ádám távozik a Ferencvárostól

Bogdán Ádám távozik a Ferencvárostól

m4sport.hu
Távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától Bogdán Ádám, aki 2020 és 2023 között volt a zöld-fehér klub kapusa.

A 21-szeres magyar válogatott futballista a három év alatt összesen 35 tétmérkőzésen védte a Fradi kapuját, az idény végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub.

Az FTC honlapjának összegzése szerint Bogdán Ádám 2020. szeptember 19-én, a Ráckeve vendégeként lejátszott MOL Magyar Kupa-mérkőzésen debütált tétmérkőzésen a Ferencváros színeiben. Később még egy kupameccsen, valamint öt bajnokin kapott lehetőséget, a 2020-as BL-főtáblás szereplésnek cserejátékosként volt részese. Az első idénye végén bajnoki címet ünnepelhetett, valamint ötévnyi szünet után meghívót kapott a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottba is, amelynek kapuját egy Írország elleni felkészülési mérkőzésen védte.

A következő, 2021/2022-es szezonban hét bajnoki és három kupameccs mellett egy Európa-liga-csoportmeccsen védett Bogdán, aki öt mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. A kapus az újabb bajnoki aranyérem mellett egy MOL Magyar Kupa-sikert is ünnepelhetett – pályafutása során először.

Kapcsolódó tartalom

A legutóbbi idényben Bogdán Ádám három bajnokin, két kupamérkőzésen és egy Európa-liga-selejtezőn jutott szóhoz, így részese volt az El-nyolcaddöntős szerepléssel lezárult menetelésnek, valamint az FTC történetének 34. bajnoki elsőségének is.

Borítókép: Bogdán Ádám (Fotó: fradi.hu)

További tartalmak