Musorujsag
Élő Eredmények

Visszavonulhat a három országban is gólkirályi címet nyerő Nikolics Nemanja - sajtóhír

Visszavonulhat a három országban is gólkirályi címet nyerő Nikolics Nemanja - sajtóhír

m4sport.hu
Két Európa-bajnokságon és a Bajnokok Ligájában is szerepelt, 2017-ben az Év játékosa volt Magyarországon.

Nikolics Nemanja szerződése a szezon végén lejárt a ciprusi AEK Larnaca labdarúgócsapatánál, a felek pedig úgy döntöttek, ezt nem hosszabbítják meg. Januári érkezése óta 16 találkozón kapott szerepet a bajnokságban harmadik helyen végzett együttesben, ezeken a találkozókon egy gólt szerzett.

A csakfoci.hu információi szerint elképzelhető, hogy ez volt a korábbi válogatott futballista utolsó egyesülete és felhagy a profi labdarúgással.

Nikolics szülővárosában Zentán kezdett el futballozni, majd Magyarországon előbb a Barcs majd a Kaposvölgye következett. Innen szerződött Kaposvárra, ahonnan másfél év múlva a Videoton vitte tovább. Összesen háromszor (2010, 2014, 2015) lett magyar gólkirály, a fehérváriakkal két bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert.

2015-ben szerződtette a Legia Warszawa, ahonnan másfél év után két bajnoki és egy gólkirályi címmel távozott, miközben a Bajnokok Ligája csoportkörében is bemutatkozott. A tengerentúlon a Chicago Fire csapatában játszott, és már csak megszokásból itt is gólkirály lett. Innen Fehérvárra tért haza, majd bő két és fél év múlva tovább állt, a török Pendikspor és a Larnaca következett.

A magyar válogatottban 43 találkozón léphetett pályára, a 2016-os, majd a 2021-es Európa-bajnokságon is szerepelt.

Borítókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak