Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: megvan Elek Gábor utódja a Ferencváros női kézilabdacsapatánál

Hivatalos: megvan Elek Gábor utódja a Ferencváros női kézilabdacsapatánál

m4sport.hu
Ahogyan arra az utóbbi hetek sajtóhírei alapján számítani lehetett, a Ferencváros női kézilabdacsapata a svájci válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Martin Fruelund Albertsent nevezte ki vezetőedzőjének.

A BL-ezüstérmes klub szombaton jelentette be, hogy az együttessel korábban összeboronált 49 éves dán szakember veszi át a 15 év távozó Elek Gábor helyét, munkáját másodedzőként Allan Heine, kapusedzőként pedig Duleba Norbert segíti.

„Óriási büszkeség számomra, nagyon megtisztelő, hogy meghívást kaptam a Fradi-családba – nyilatkozta a klub honlapjának az új vezetőedző. – Sok éve követem a klub fantasztikus fejlődési ívét, és a legnagyobb tisztelettel figyeltem azt a nagyszerű munkát, amelyet az ott dolgozók végeztek el. Tudom, hogy nagyon sokan számítanak ránk, és én azt ígérem, hogy minden nap óriási ambícióval és akarattal érkezem majd azért, hogy tanuljunk a győzelmekből és a hibákból. Szeretem látni a játékosok fejlődését, és mindent megteszek a sikerért. Megvalósult álom, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője lehetek, nagyon boldog vagyok, és alig várom a közös munkát mindenkivel, aki a klubnál tevékenykedik – megpróbálunk építeni a következő években az előző idény sikereire.”

Kapcsolódó tartalom

Martin Albertsen – akinek távozását május közepén jelentette be a svájci szövetség – 2018 óta volt a svájci női válogatott szövetségi kapitánya, a csapat az ő irányításával jutott ki története első világversenyére, a tavalyi Európa-bajnokságra.

Korábban a Viborg, a Randers és a Copenhagen HB szakvezetője volt, 2004-ben dán bajnok lett, de 2014 óta többnyire külföldön dolgozik. Öt évig a német Bietigheimet irányította, amellyel két bajnokságot nyert.

Csapataival eddig összesen öt bajnokságot és három kupát nyert, illetve több mint 200 nemzetközi meccsen vezette együtteseit a Bajnokok Ligájában, EHF-kupában és az Európa-bajnokságon.

Az FTC-t 15 éve irányító Elek Gábor szűk két hónapja közölte, a szezon végén elhagyja a zöld-fehéreket, bár csapata 1997 után tudta ismét megvédeni címét a Magyar Kupában, és 2002-t követően jutott újra elődöntőbe a Bajnokok Ligájában, amelynek budapesti négyes döntőjében utóbb ezüstérmet szerzett csapatával.

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak