Musorujsag
Élő Eredmények

Helyzetbe is alig került, de fontos pontot szerzett Montenegróban a magyar válogatott

Helyzetbe is alig került, de fontos pontot szerzett Montenegróban a magyar válogatott

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A magyar labdarúgó-válogatott izgalmasnak induló, ám végül meglehetősen unalmas mérkőzésen 0–0-s döntetlent játszott Montenegróval Európa-bajnoki selejtezőn.

UEFA Európa-bajnoki selejtező, G csoport, 3. forduló
Montenegró–Magyarország 0–0
Podgorica, Pod Goricom Stadion

V: Jesus Gíl Manzano (spanyol)

Sárga lap: Vesovics (15.), Vujacsics (34.), Raicskovics (63.), Szavics (94.), ill. Sallai (50.), Csoboth (70.)

Montenegró: Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Jankovics, Scsekics (Raicskovics, 61.), Szavicsevics (Loncar, 82.), A. Vukcsevics – Krisztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Hakszabanovics, 82.)
Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 59.), Szoboszlai – Ádám M. (Varga B., 59.)

Még Marco Rossi is kulcsmeccsnek nevezte a magyar válogatott montenegrói fellépését, az egyenes ági kijutás felé komoly lépést tehetett Magyarország egy esetleges podgoricai sikerrel. Tudták ezt persze a hazaiak is, és hamar rárontottak az építkező magyarokra. A hatodik perc végén máris csengett a felső léc – Nagy Ádámot mentette meg egy szülinapi öngóltól, nem sokkal később pedig Szavicsevics tornáztatta meg Dibuszt, igaz, a kettő közé beékelődött egy magyar helyzet is, Szalai Attila csúsztatása ment alig mellé.

Ahogy várható volt, visszavettek a tempóból a csapatok, a magyar válogatott megbecsülte a labdát, hatvan és hetven százalék között birtokolta az első félidőben. Kialakított ziccer, kaput eltaláló lövés ugyanakkor nem kísérte a mezőnyfölényt, sőt, Jovetics kísérlete magában hordozta a montenegrói vezetés lehetőségét is – szerencsére benne is maradt.

MTI/Koszticsák Szilárd

Az első negyedóra intenzitása szép emlék lett csupán a második félidőre, láthatóan mindkét csapatnak megfelelt a döntetlen, legalábbis annyira mindenképp, hogy ne kockáztasson feleslegesen. A magyar válogatott letáborozott a hazai térfélen, de nem mondható, hogy komoly nyomás nehezedett volna az ex-MTK-s Mijatovics kapujára. A csereként beálló Csoboth próbált lendületet vinni a játékba, de a tizenhatoson belül tökéletesen zártak Szavicsék, nem engedték levegőhöz sem őt, sem Varga Barnabást. Nem ez volt a magyar válogatott történetének legszórakoztatóbb meccse, de az alapvető célnak megfelelt – a Podgoricában szerzett egy ponttal továbbra is kedvező helyzetben a mieink az Eb-kvalifikációt illetően.

A G csoport másik szombati mérkőzésén Litvánia hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Bulgáriával.

A mérkőzés élő hírfolyama:

Kapcsolódó tartalom

Dibusz Dénes, Nagy Ádám és Csoboth Kevin értékelése:

Kapcsolódó tartalom

Marco Rossi értékelése:

Kapcsolódó tartalom

Folytatás kedden 20.45-től Litvánia ellen a Puskás Arénában, pontosabb és offenzívabb játékra lesz szükség Marco Rossi csapatától.

A G csoport állása:

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak