Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb magyar fiatal és koncepcióváltás Kisvárdán

Újabb magyar fiatal és koncepcióváltás Kisvárdán

m4sport.hu
A mostani átigazolási szezonban nem a keret megerősítésén, hanem a helyi fiatalok beépítésén lesz a hangsúly a Kisvárda labdarúgócsapatánál.

Révész Attila sportigazgató a Kossuth Rádiónak elmondta, a már korábban bejelentett érkezők – Kovács Marcell, Lippai Tibor, Branimir Cipetic – mellett szerződtették a 20 éves Czékus Ádámot a Békéscsabától, ebből is látszik az a koncepció, amely a következő időszakban jellemző lesz a Kisvárdára.

„Az első ötéves tervünk megvalósult, most a középtávú tervünknek kell megfelelnünk, amelynek egyik alappillére volt, hogy minél több helyi, környékbeli játékos alkossa a keretünket és az akadémiáról is már felfedezhetők legyenek a játékosok. Az is fontos terv ugyanakkor, hogy azok a fiatalok, akik már tavaly megmutatták magukat az NB III-ban és az utánpótlásban is ragyogóan szerepelnek, egyre több lehetőséget kaphassanak, előbb az edzéseken, aztán a barátságos meccseken, és majd szépen felépítve őket remélhetőleg a bajnoki meccseken is” – fogalmazott Révész Attila.

Kapcsolódó tartalom

A sportigazgató hozzátette ugyanakkor, hogy most már figyelembe akarják venni a hosszú távú terveiket is, amelyek lényege, hogy a keretet 30-40 százalékban helyi vagy saját akadémiáról kikerülő játékosnak kell alkotnia. A keret átalakulásának ismeretében a célok is változnak Kisvárdán, a következő szezonban a bennmaradást tűzik ki.

„Az elmúlt év sikeres szereplése a kupaindulással feltette a teljesítményünkre a koronát, ezt nemigen tudjuk überelni. A kiesés a jelenlegi versenyrendszerben minden csapatot fenyeget az induláskor, így minket is. Nem tudjuk még, hogy a csapat átalakítása milyen nehézségekkel fog járni, a fiatalok kötelező szereplése meghatároz bizonyos személyes változásokat a csapaton belül, idő kell, amíg rájövünk, hogy mire vagyunk képesek. Jelenleg a bennmaradás a legfontosabb, mert most nem a keretünk fog erősödni jobb játékosokkal, hanem a keretünk identitása fog picit változni. Ezek a játékosok pedig még nem érett játékosok, időre van szükség ahhoz, hogy felvegyék az NB I. ritmusát, ezért van egy pici visszafogottság a nyilatkozataimban” – mondta.

Révész Attila úgy látja, hogy egy 10-12 főből álló szűk mag hasonló erősségű tud lenni, mint az előző szezonban, viszont ha kiesnek játéksok, akkor a helyükre érkezők még nem biztos, hogy hasonló szintet tudnak képviselni. „Ha menet közben fokozatosan be tudjuk őket építeni, akkor bízom benne, hogy a szezon közepére olyan elegy jöhet létre, amely a tavaszi szezonra már egy erősebb, az elmúlt időszakban a Kisvárdára jellemző keretet fog rendelkezésünkre bocsátani.”

Borítókép: Révész Attila (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak