Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marco Rossi: Mintha minden meccs egy záróvizsga lenne, és ha nem nyerünk, én egy idióta vagyok

Marco Rossi: Mintha minden meccs egy záróvizsga lenne, és ha nem nyerünk, én egy idióta vagyok

m4sport.hu
A válogatott kapitányát nem foglalkoztatja, hogy mióta irányítja az együttest, és azt sem hajlandó elfogadni, hogy valaki fáradt júniusra, hiszen jövő ilyenkor épp az Európa-bajnokság zajlik, melyen szeretnének ott lenni.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden kétgólos győzelmet aratott a litván csapat felett a Puskás Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a könnyed sikernek köszönhetően jobb gólkülönbségével élre állt a csoportjában, mivel az eddig listavezető szerbek a hajrában egyenlítve döntetlent játszottak Bulgáriában.

A kapitánynak a mérkőzés után külön gratuláltak ahhoz, mennyire jól választott csatárt, hiszen Varga Barnabás először volt kezdő, és ezt góllal hálálta meg.

Gratulálok neki, de nem csak arról szól, hogy kit választok, miért választom, kit akarok játszatni, mindig csak a miértek. Mindig úgy tűnik, mintha minden meccs egy záróvizsga lenne, és ha nem nyerünk, én egy idióta vagyok” – kezdte mondandóját kissé indulatosan az olasz szakember. Hozzátette, a játékosok ma többé-kevésbé mindent úgy csináltak ahogy megtervezték.

A második félidőben kicsit fáradtak voltunk, túlságosan meg akartuk tartani a labdát, anélkül, hogy tempót változtattunk volna, növeltük volna a sebességet. Túlságosan hátul voltunk, pedig ha fáradt vagy és azt akarod, hogy nálad legyen a labda akkor az ellenfél térfelén kell tartani, nem a saját kapudhoz közel. Talán csak ez a kis hibánk volt, ezt leszámítva jól teljesítettünk” – mondta Rossi.

Arra a felvetésre, hogy menyire befolyásolta a teljesítményt a játékosok szezon végi fáradtsága elmondta, nem lehetnek fáradtak, hiszen jövőre ilyenkor már zajlik az Európa-bajnokság. „Ha mi azt gondoljuk, hogy fáradtak leszünk júniusban, akkor miért akarunk kijutni az Eb-re? Júniusban fittnek kell lennünk minden évben. Én is futballista voltam és tudom, amikor fáradt az ember, olyankor jól kell gondolkozni, hogy ki végez olyan munkát, ami még nagyobb fáradtságot eredményez„.

Elárulta, nem ünnepelték meg, hogy öt éve irányítja a válogatottat, de ő nem is az aláírástól számítja a munkáját. „Nem is gondoltam ma erre. Amikor nyáron elvállaltam, igazából szeptemberben kezdődött a munkám, amikor a szerbekkel játszottunk, akikkel most szeptemberben is összecsapunk. Az is egy kemény meccs lesz, ebben a csoportban minden ellenfél kemény és minden meccsen a képességeink legjavát kell nyújtanunk” – mondta a kapitány.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szoboszlai Dominik: Megdolgoztunk azért, ahol most állunk a csoportban
Szoboszlai Dominik szerint a magyar labdarúgó-válogatott megérdemelten áll az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén, Varga Barnabás pedig sokat dolgozott azért, hogy a litvánok ellen megszerezze első gólját címeres mezben. A vezető találat szerzője az M4 Sportnak azt mondta, hogy álma vált valóra.
Magyar futball