Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik: Megdolgoztunk azért, ahol most állunk a csoportban

Szoboszlai Dominik: Megdolgoztunk azért, ahol most állunk a csoportban

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik szerint a magyar labdarúgó-válogatott megérdemelten áll az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén, Varga Barnabás pedig sokat dolgozott azért, hogy a litvánok ellen megszerezze első gólját címeres mezben. A vezető találat szerzője az M4 Sportnak azt mondta, hogy álma vált valóra.

A magyar válogatott kedden kétgólos győzelmet aratott a litván csapat felett a Puskás Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a könnyed sikernek köszönhetően jobb gólkülönbségével élre állt a csoportjában, mivel az eddig listavezető szerbek a hajrában egyenlítve döntetlent játszottak Bulgáriában.

Kapcsolódó tartalom

A magyarok Varga Barnabás első válogatottbeli találatával szereztek vezetést a 32. percben. Az NB I. regnáló gólkirálya, aki időközben a Ferencvároshoz szerződött, az M4 Sportnak elmondta, egy álma vált valóra azzal, hogy egy ilyen mérkőzésen, egy ilyen szurkolótábor előtt tudott vezetést szerezni és annak is, hogy győzelemhez tudta segíteni a csapatot.

A végeredményt Sallai Roland bombagólja állította be a 83. percben, amire szüksége is volt a magyar csapatnak, mert éppen nem volt túl jó periódusban. „A végén volt egy tíz perc, amikor engedtünk nekik területet, hagytuk, hogy elhozzák a labdát és helyzeteket alakítsanak ki, erre oda kell figyelnünk a jövőben” – mondta a támadó, aki elárulta, nem volt szokatlan számára a némileg új szerepkör, mert a Freiburgban az utolsó hat-hét fordulóban ebben a pozícióban játszott.

A csapatkapitányként még veretlen Szoboszlai Dominik a játékvezetéssel nem volt maradéktalanul elégedett, de szerencsére nem a bírón múlt a győzelem, a magyar válogatott pedig megérdemelten áll csoportja élén. „Egész meccsen úgy éreztem, hogy egy kicsit ellenünk van a bíró, mert voltak olyan faultok ellenem és a csapat ellen, amiket egy másik bíró valószínűleg befújt volna. Szerencsére nem kellett a győzelemhez olyan bíró, aki a mi oldalunkon áll, de a végén egy kicsit ideges voltam. Mindenki kiadott magából mindent, megvoltak a helyzeteink, és megbeszéltük, hogy akkor sem szabad kapkodni, ha a 30. percben még 0–0 az eredmény, utána is jönni fognak a gólhelyzetek és jöttek is. Gratulálok a Barninak, sokat dolgozott ezért a gólért. Sok meccs van még hátra, de megdolgoztunk azért, ahol most állunk a csoportban.”

Willi Orbán szerint nehéz mérkőzés volt, de megérdemelt a győzelem, amely lehetett volna nagyobb arányú is. A nemzeti együttes sorozatban negyedik meccsén nem kapott gólt, ezzel kapcsolatban azt mondta, ez az egész csapat érdeme, hiszen mindenki 90 percen keresztül hajt. „Jó formában vagyunk, főleg védekezésben. Labdával még van mit fejlődni, de jó úton járunk, ennek is köszönhető, hogy idén még nem kaptunk gólt.”

Kerkez Milos azt mondta, minden energiáját beleadta a mérkőzésbe, el is fáradt. Elárulta, nagy motivíációt jelent számára, hogy jelölték a Golden Boy-díjra.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak