Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Barnabás első és Sallai pazar góljával győzelem a litvánok ellen, az élre ugrott a magyar válogatott

Varga Barnabás első és Sallai pazar góljával győzelem a litvánok ellen, az élre ugrott a magyar válogatott

m4sport.hu
A játékot végig irányítva, meggyőző fölényben játszva nyerte a magyar együttes a találkozót, és a szerbek pontvesztésének köszönhetően vezeti csoportját.

A Bulgária elleni hazai meggyőző 3–0-s győzelem és a Montenegró otthonában játszott nem túl látványos 0–0-s döntetlen után a csoport leggyengébbnek tarott együttese, Litvánia várt a magyar labdarúgó-válogatottra az Európa-bajnoki selejtezőben.

Összefoglaló

Eb-selejtező, G csoport, 4. forduló:
Magyarország-Litvánia 2-0 (1-0)
Puskás Aréna, 58 269 néző, v.: António Nobre (portugál)
gólszerzők: Varga B. (32.), Sallai (83.)
sárga lap: Orbán (55.), Szoboszlai (89.), illetve Uzéla (39.), Tutyskinas (50.), Jankauskas (57.)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai – Sallai (Baráth, 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi, 79.) – Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 60.)
Litvánia: Gertmonas – Lekiatas, Kazukolovas, Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 64.) – Uzéla (Vorobjovas, a szünetben), Geneitis – Jankauskas (Romanovskij, 86.), Sirgédas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) – Paulauskas

A magyar együttes rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és már az első percekben a kapujához szegezte ellenfelét. A 7. percben Gazdag fejelt alig mellé, majd egy perccel később Szalai kísérletét védte bravúrral a litván kapus.

Az első negyedórában még Gazdag és Varga Barnabás előtt is adódott egy-egy helyzet, de ezek is kimaradtak. A magyar fölényre jellemző, hogy a 20. percre már tíz magyar lövést jegyezhettünk fel.

A 32. percben úgy került előnybe a magyar együttes, hogy a litvánok tíz emberrel védekeztek, a legtávolabbi emberük 20 méterre volt a kaputól. De Szalai baloldali beadásánál Uzela lukat rúgott, Klimavicius pedig nem figyelt a mögötte érkező Varga Barnabásra, aki közelről a hálóba helyezett. Az előző bajnoki idény gólkirályának ez volt az első találata a nemzeti együttesben.

A 40. percben Szoboszlai szabadrúgása a felső lécről kifelé pattant, az érkező Szalai Attilát meg is lepte a labda, így az üres kapu fölé fejelt.

A második félidő is magyar lehetőséggel indult, Gazdag kísérletét azonban védte a kapus. A játékrész első negyedórája a szokásos koreográfia szerint zajlott, nyomasztó magyar fölény, kimaradt helyzetek. Egyórányi játék után Sallai fejese jelentett újabb veszélyt, de centikkel elkerülte a kaput.

A folytatásban is maradt a magyar fölény, a litvánok szinte csak a védekezéssel voltak elfoglalva, de jelentősebb magyar helyzet nem alakult ki. A 79. percben egy percen belül három szögletet is elvégezhetett a litván együttes, de komoly veszélyt nem jelentett egyik sem.

Amikor a litvánok egyre bátrabban támadtak és egyre nagyobb erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, egy magyar támadás végén Sallai Roland mintegy 24 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

A magyar együttes összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott, és mivel a csoport másik találkozóján, a szerbek pontokat hagytak Bulgáriában (1–1), így azonos pontszámmal és jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a csoportját.

A magyar válogatott a következő, szeptember 7-i játéknapon a nagy rivális Szerbia vendége lesz Belgrádban.

Az M4 sport és az m4sport.hu azt a találkozót – és a magyar együttes összes mérkőzését – élőben közvetíti.

Borítókép: Budapest, 2023. június 20. Sallai Roland ünnepli gólját a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak