Musorujsag
Élő Eredmények

Szinte biztos – ekkora esélye van kijutni az Eb-re a válogatottnak

Szinte biztos – ekkora esélye van kijutni az Eb-re a válogatottnak

MTI
A statisztikákkal foglalkozó cég számításai szerint jelenleg 20 csapatnak - köztük Magyarországnak - van nagy esélye ott lenni a németországi focitornán

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők júniusi mérkőzései után a magyar labdarúgó-válogatottnak 90 százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A cég legutóbb múlt hétfőn prognosztizált, akkor Marco Rossi együttesének – amely azóta négy pontot szerzett a montenegrói döntetlennel, illetve a vendég litvánok legyőzésével – 80 százalék esélyt adott.

Kapcsolódó tartalom

Az előrejelzés szerint a negyedik forduló után a portugálok (99,8 százalék) és a franciák (99,7) kijutása már szinte biztos, de nyolc másik válogatottnak – a magyarok mellett a csoporttárs szerb (96), továbbá az angol (99), a skót (98), a svájci (98), a belga (97), a horvát (95) és a cseh (93) – is legalább 90 százalék az esélye. További négy csapat – a spanyol (89), az osztrák (89), a török (87) és a dán (81) – legalább 80 százalékon áll abban a tekintetben, hogy a csoportjában az első vagy a második helyen végez.

Az elmúlt egy hét legnagyobb nyertese a török együttes, amely hat pontot szerzett, s ezzel 39-ről 87 százalékra nőtt az esélye az egyenes ági kijutásra, a legnagyobb vesztes pedig Lengyelország, amely 88-ról 63 százalékra esett vissza.

Kapcsolódó tartalom

A legtöbb csoportban félidejüknél tartanak a küzdelmek, az elemzés alapján most a következő húsz csapatnak van a legnagyobb esélye az Eb-kvalifikációra: Portugália, Franciaország, Anglia, Skócia, Svájc, Belgium, Szerbia, Horvátország, Csehország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztria, Törökország, Dánia, Hollandia, Szlovákia, Románia, Finnország, Lengyelország és a címvédő Olaszország.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Borítókép: Budapest, 2023. június 20. A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek