Musorujsag
Élő Eredmények

A nemzetközi kupameccsek miatt bővült a Kecskemét edzői stábja

m4sport.hu
Rutinos szakemberrel bővült a Kecskeméti TE edzői stábja, az UEFA pro licences végzettséggel rendelkező Lóczi István csatlakozott az NB I ezüstérmeséhez.
Dr. Filus Andor ügyvezető és Lóczi István (fotó: kecskemetite.hu)

Kinevezésére azért is volt szükség, mert Szabó István vezetőedzőnek nincs pro licences végzettsége, ami miatt papíron vezetőedzőként nem ülhet le a kispadra az európai kupamérkőzéseken.

A KTE jövő hét csütörtökön a lett Riga ellen kezdi meg nemzetközi szereplését a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, ahogyan a másik három Konferencialigában érdekelt magyar klubcsapat selejtezőit is.

A kecskemétiek közleménye megjegyzi: a 68 éves, 2005-ben pro licences végzettséget szerző Lóczi István közel negyven éves tapasztalattal felvértezve érkezik, 2001-2014-ig a B-licences edzőképzést is irányította, emellett fia, Péter a KTE utánpótlásában dolgozik edzőként és technikai vezetőként hosszú évek óta.

„A célom az, hogy amiben csak lehet, erősítsem azt a kitűnő szakmai munkát, ami már évekkel korábban elindult Kecskeméten, és mára odáig jutott, hogy nemzetközi kupameccsre készülhet a klub. Nagyszerű eredményeket ért el ez a csapat, szeretném természetesen, ha továbbra is ezen az úton haladna a KTE” – nyilatkozta a KTE honlapjának Lóczi István.

Adódik a kérdés, ha az NB I-ben is az UEFA pro licences végzettség a vezetőedzőség feltétele, Szabó István hogyan vezetheti a Kecskemétet a magyar bajnokságban?

Kérdésünkre Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója elárulta, az MLSZ-nek van egy engedménye a csapatukat NB II-ből az NB I-be feljuttató edzőkre vonatkozóan: mindaddig maradhatnak pro licenc nélkül is a kispadon, amíg a következő képzés el nem indul, arra azonban kötelező jelentkezni és elvégezni.

Szabó István, a Kecskemét vezetõedzõje (fotó: MTI/Bús Csaba)

Így fordulhat elő, hogy bár az NB I-ben és az európai kupamérkőzéseken is ugyanaz a vezetőedzői tevékenység alapfeltétele, a magyar bajnoki meccseken Szabó István, a Konferencialigában már Lóczi István nyilatkozik majd a mérkőzések előtt és után, mint a KTE vezetőedzője.

A magyar csapatok, köztük a BL-selejtezőtől szerdán búcsúzó Ferencváros, a Kecskemét, a Debrecen és a kupagyőztes ZTE is jövő hét csütörtökön kezdi meg szereplését a Konferencialiga selejtezőjében. A magyar csapatok mérkőzéseit az M4 Sport csatornáin követhetik élőben.

Európa-konferencialiga-selejtező
2. forduló, 1. mérkőzés
július 27., csütörtök
17.00 Alashkert FC – DVSC (M4 Sport & m4sport.hu)
19.00 Ferencvárosi TC – Shamrock Rovers FC (M4 Sport & m4sport.hu)
19.00 Kecskeméti TE – Riga FC (M4 Sport+ & m4sport.hu)
20.00 NK Osijek – ZTE FC (m4sport.hu, 2. félidőtől: M4 Sport+)

További tartalmak