Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az akadémiai munkában lesz képzési és szakmai tanácsadó a 86-szoros magyar válogatott Szalai Ádám

Az akadémiai munkában lesz képzési és szakmai tanácsadó a 86-szoros magyar válogatott Szalai Ádám

m4sport.hu
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a jövőben többek között a 86-szoros magyar válogatott Szalai Ádám is a csapatában tevékenykedik majd.

 

A sportvezető bejelentéséből kiderül, hogy a Labdarúgó Módszertani Központ átkerül a Sportért Felelős Államtitkársághoz – a szervezet vezetője a Puskás Akadémia igazgatója, Liszkai Dezsőt lesz, de a jövőben a csapatot erősíti Szalai Ádám is.

A labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a közlemény szerint képzési és szakmai tanácsadóként tevékenykedik majd a magyar futball jövőjéért.

„Az aktív pályafutásom után elsődleges cél volt, hogy az utánpótlásnak segíthessek, és együtt alkossunk. Nagyon szépen köszönöm és megtisztelő, hogy a csapat részese lehetek” – mondta el Szalai az új szerepkörével kapcsolatban.

Szalai Ádám az Újpestben kezdett futballozni, majd egy kispesti kitérővel 2004-ben, 16 évesen szerződött a Stuttgart utánpótlásába. 2007-ben a Real Madrid Castillához igazolt, amely 2010-ben előbb kölcsön-, majd eladta őt a Mainznak. 2013-tól egy évig a Schalkéban játszott, majd a Hoffenheim következett, amelyben – fél év hannoveri kölcsönjátékot leszámítva – 2019-ig volt a játékosa. Ekkor visszatért a Mainzhoz, ahonnan 2022-ben a Baselhez szerződött. Összesen 276 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ezeken 54 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott.

A magyar válogatottban 86-szor lépett pályára és 26 gólt szerzett, a nemzeti együttessel szerepelt a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon, mindkettőn gólt is szerzett.

 

Borítókép: Szalai Ádám bejelenti visszavonulását 2023. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

További tartalmak