Musorujsag
Élő Eredmények

„Az ellenfél lebecsült minket” – a Kecskemét egy csapatként írta tovább a város futballtörténelmét

„Az ellenfél lebecsült minket” – a Kecskemét egy csapatként írta tovább a város futballtörténelmét

m4sport.hu
A Kecskeméti TE 2–1-re legyőzte a Riga FC-t a két csapat Európa-konferencialiga-selejtezőjén, ezzel története első sikerét aratta nemzetközi mérkőzésen. A találkozót követően Lóczi István vezetőedző, valamint a két gólszerző, Szuhodovszki Soma és Pálinkás Gergő értékelt az M4 Sportnak.

„Akaratban felülmúltuk őket, szerintem az ellenfél lebecsült minket – kezdte értékelését Lóczi István, aki Szabó István papírjai híján a KTE vezetőedzője az Ekl-ben. – Az első húsz perc a miénk volt, utána átvették az irányítást, jól jött a szünet. A második félidő egy taktikai háború volt, amiből szerencsére mi jöttünk ki jól.”

Lóczi kiemelte, hogy a rutintalanságból fakadóan néhány játékosuk „túlfutotta magát” az első félidőben, de a félidőben sikerült rendezni a sorokat. A csapaton is rendezni kellett, hiszen Banó-Szabó Bence sérülést szenvedett, le kellett cserélni.

„Izomsérülése van, a napokban kiderül, mi van vele, reméljük, nem komoly, mert ő az egyik kulcsjátékosunk” – mondta a szakember.

Kapcsolódó tartalom

„Nehéz most szavakat találni, hiszen Kecskemét korábban nem nyert még nemzetközi mérkőzést – mondta meghatódva Szuhodovszki Soma. – Együtt, csapatként csináltuk, máshogy nem ment volna.”

Szuhodovszki elárulta, hogy Banó-Szabó Bence volt kijelölve a tizenegyes elvégzésére, de mivel ő korábban megsérült, kérdés nélkül elvállalta. A középpályás kiemelte, jövő héten is kiadják majd szívüket-lelküket a pályára.

A második gólt szerző Pálinkás Gergő egy éve még NB III-ból jutott be, legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy nem sokkal ezután nemzetközi porondon góllal debütál.

„Nem mondom, hogy szokatlan volt az iram, hiszen nagyszerű felkészülésen vagyunk túl, én is maximálisan jól éreztem magam – lelkendezett Pálinkás. – Úgy indultunk neki, hogy ez egy bónuszmeccs a számunkra, innentől nem lehet gond az önbizalommal.”

Élő hírfolyam a magyar csapatok Ekl-selejtezőiről:

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Kecskemét, 2023. július 27. A kecskeméti Kiss Bence (b) és Szuhodovszki Soma, valamint Milos Jojic, a lett Riga FC játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Kecskeméti TE-Riga FC mérkõzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. július 27-én. MTI/Bús Csaba

További tartalmak