Musorujsag
Élő Eredmények

Revansot is vehettek volna a Zetén, de a magyar futball érdekét tartották szem előtt Kisvárdán

Revansot is vehettek volna a Zetén, de a magyar futball érdekét tartották szem előtt Kisvárdán

kisvardafc.hu
A magyar futball érdekét nézték, amikor belementek, hogy ez első fordulóban felcseréljék a pályaválasztási jogot a ZTE-vel – árulta el Révész Attila sportigazgató a Kisvárda szurkolói ankéntján.

A Kisvárda Master Good vasárnap lép pályára Zalaegerszegen, így a sportszerű gesztus következményeként három idegenbeli bajnokival kezdi az OTP Bank Liga 2023/24-es kiírását. A pályaválasztás felcserélését a ZTE kezdeményezte, hogy az Osijek elleni Konferencialiga-selejtező két meccse között – csütörtökön a 90. percben került hátrányba idegenben – ne kelljen még az országot oda-vissza átszelnie.

Kapcsolódó tartalom

Révész Attila szurkolói felvetésre ment bele a döntés hátterébe.

„Szögezzük le, nagy előnyt jelentett volna a számunkra, ha a Zetének a csütörtöki eszéki meccs után vasárnap Kisvárdán kellett volna pályára lépnieidézik szavait a klub honlapján. – Amikor a zalaiak megkerestek bennünket, elgondolkodtunk, és tudtuk, szakmaiatlan lenne belemenni, hiszen így magunkat hozzuk nehéz helyzetbe azzal, hogy a sorsolás szerinti következő két idegenbeli fellépéssel együtt összesen három idegenbeli meccsel kezdjünk”

Az eset pikantériája, hogy a várdaiak elégtételt is vehettek volna egy korábbi esetért, amikor a ZTE részéről süket fülekre talált a kérésük.

„Erkölcsi alapunk is lett volna nemet mondani, hiszen amikor huszonegy februárjában az extrém téli időjárás miatt kialakult pályahelyzetből adódóan hasonló lépést kezdeményeztünk a Zetével szemben, akkor azt ők elutasították, így Újpesten kényszerültünk megrendezni a mérkőzést, ami hatalmas pluszköltséggel járt a számunkra. Akkor ők arra hivatkoztak, hogy ez esetben a következő körben zsinórban háromszor kényszerülnének idegenbe. Zalaegerszegi kollégám, Sallói István is emlékezett az esetre, elfogadta volna, ha nemet mondunk. Mégsem a revansvágy vezérelt bennünket, és az, hogy a kölcsönkenyér visszajár, hanem felülemelkedtünk a történteken, figyelembe véve a magyar labdarúgás érdekét és azt, hogy tavaly nem véletlenül lettünk az élvonal legsportszerűbb csapata, ami valahol kötelez is bennünket az ilyen szemléletre.”

A vasárnap 20 órakor kezdődő ZTE–Kisvárda mérkőzést az M4 Sporton közvetítjük élőben.

Borítókép: Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek