Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába küzdött nagyot a Kisvárda, pont nélkül maradt a jobban játszó Kecskemét otthonában

Hiába küzdött nagyot a Kisvárda, pont nélkül maradt a jobban játszó Kecskemét otthonában

m4sport.hu
A helyzeteit jobban kihasználó Kecskemét megérdemelten nyert a Kisvárda ellen, amely ugyan a mezőnyben nem játszott rosszul, de a kapura nem sok veszélyt jelentett.

Az előző bajnokságban ezüstérmet szerző Kecskemét hazai környezetben 3-1-es győzelmet aratott az egy évvel korábbi bajnokságban második helyen végzett Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának hétfői összecsapásán.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 3-1 (2-1)
Kecskemét, 2523 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Szuhodovszki (35.), Pálinkás (39.), Szalai G. (93.), illetve Spasic (45.)
sárga lap: Nagy K. (25.), Tóth B. (47.), Vágó (48.), Májer (81.), illetve Petkovic (38.)
Kecskeméti TE:
Varga B. – Szűcs, Belényesi, Szalai G. – Májer (Ilyinbor, 86.), Vágó, Szuhodovszki, Kiss B. (Tóth B., a szünetben), Leoni – Nagy K. (Meszhi, 70.), Pálinkás (Horváth K., 64.)
Kisvárda Master Good:
Petkovic – Kovacic (Alic, 79.), Jovicic, Széles – Cipetic, Lucas (Szőr, 79.), Ötvös (Körmendi, 66.), Vida – Czékus (Makowski, a szünetben), Mesanovic (Ilievski, 66.), Spasic

A hazai együttes lépett fel támadólag, de e vendégek jól tartották magukat és szórványos kontrákkal próbálkoztak – nem sok sikerrel. Az egyre nagyobb kecskeméti fölény helyzetekben is megmutatkozott, de Petkovic többször is bravúrral védett. a 35. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Szuhodovszki ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

Négy perccel később pedig már kettővel ment a Kecskemét, Pálinkás közelről fejelt a kapuba. mielőtt azonban fiesztába csapott volna át a hazai szurkolók öröme, Varga rossz kirúgása után Spasic egy szintén látványos lövéssel szépített.

A második játékrész elején inkább egymás rugdosásával voltak elfoglalva a felek, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A Kecskemét ugyan fölényben játszott, de a Kisvárda betömörült a kapuja elé és masszívan védekezett.

A vendégek a hajrában kezdtek egyre inkább a támadásra koncentrálni, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek a kapura, míg a hazaiak a lefújás előtt nem sokkal egy szöglet után növelni is tudták előnyüket, így továbbra is a Kecskemét az egyetlen csapat az NB I-ben, melyet még nem tudtak legyőzni.

 A 3. forduló programja:
augusztus 11., péntek:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 20.00
augusztus 12., szombat:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00
Diósgyőri VTK-Paksi FC 20.15
augusztus 13., vasárnap:
Debreceni VSC-ZTE FC 16.30
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 18.45
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 21.00

 

Borítókép: Kecskeméti gólöröm a Kisvárda ellen (Fotó: Kecskeméti TE/Facebook)

További tartalmak